― Marketing ―

Njemački trgovački gigant stiže u još jedan bh. grad: Razgovori već obavljeni, Lidl će dobiti sve što budu tražili

- Marketing -

On je predstavnicima Lidla predstavio i industrijsku zonu u istočnom dijelu općine gdje nekoliko lokacija ponudio potencijalnim investitorima na razmatranje.

Sead Džafić, načelnik Općine Kalesija u srijedu je u radnu posjetu primio Dalibora Lazića i Kerima Handanagića, predstavnike kompanije Lidl koja želi investirati u više gradova i općina u Bosni i Hercegovini.

Tema razgovora bila je mogućnost otvaranja objekta ove kompanije na teritoriji Kalesije, odnosno traženje lokacije za izgradnju objekta od oko 2.500 kvadratnih metara prodajne površine, odnosno ukupno oko deset dunuma zemljišta gdje bi uz objekat bio i parking prostor i sve ono što je neophodno za nesmetano funkcioniranje.

- Marketing -

-Kalesija je strateški interesentna s obzirom da je blizu granice sa Srbijom, kroz nju prolazi magistralna cesta, a uz to blizinu je i Međunarodni aerodrom Tuzla što je čini idealnim mjestom za investicije, kazao je načelnik Sead Džafić.

On je predstavnicima Lidla predstavio i industrijsku zonu u istočnom dijelu općine gdje nekoliko lokacija ponudio potencijalnim investitorima na razmatranje.

Dalibor Lazić voditelj sektora nekretninama u Lidlu ističe da je u toku istraživanje tržišta i pravljenja spiska lokacija i gradova gdje bi ova kompanija otvorila objekte u ovoj ili narednoj godini, ali da je još rano govoriti koje su to lokacije.

Općinski načelnik je obećao da će kompletna administracija biti na raspolaganju predstavnicima Lidla da pomogne u skladu sa zakonskim odredbama ukoliko se odluče da Kalesija bude mjesto gdje će investirati.

Ljudski.ba piše kako je LIDL poznat po tome što dolaskom u novu zemlju otvaraju objekte gotovo u isto vrijeme, a dampinškim cijenama na početku pokušavaju nadmašiti konkurenciju.

- Marketing -

BONUS VIDEO