Njemačka ambasada oglasila se nakon prijetnji smrću Christianu Schmidtu u Banjoj LuciPrijetnje smrću visokom predstavniku Christianu Schmidtu izrečene su u Banjoj Luci na protestnom skupu 20. aprila protiv njegove odluke o Zakonu o neprokretnoj imovini u RS

Njemačka ambasada u Sarajevu oglasila se nakon prijetnji smrću visokom predstavniku Christianu Schmidtu koje su zabilježene u Banjoj Luci tokom SNSD-ovog skupa podrške Dodiku.

- Marketing -

Njemačka ambasada očekuje od vlasti u RS-u da utvrde odgovornost za izrečene prijetnje.

“Sloboda govora i sloboda okupljanja su osnovni stubovi demokratije. Savezna vlada Njemačke podržava i promovira ove osnovne slobode. Međutim, ove slobode se moraju odgovorno primjenjivati i sprovoditi. Ali, Savezna vlada najoštrije osuđuje svaku zloupotrebu. Prijetnje smrću visokom predstavniku Christianu Schmidtu izrečene u Banjoj Luci na protestnom skupu 20. aprila protiv njegove odluke o Zakonu o neprokretnoj imovini u RS, donesene 12. aprila, ne opravdavaju pravo na slobodu govora i potpuno su neprihvatljive”, objasnili su iz ambasade.

“Savezna vlada Njemačke očekuje da vlasti RS-a u okviru važećeg zakonodavstva poduzmu mjere protiv odgovornih i da ih pozovu na odgovornost”, saopćeno je iz Ambasade Njemačke u BiH.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano