Nisu došli ni na jedan koncert: Balaševića roditelji nisu podržavali, uvijek im čuvao mjesta – priča koja tjera suze na oči!


Cijeli region tuguje za čuvenim kantautorom i prisjeća se njegovih najvećih hitova, najboljih citata, ali i ljubavi sa Oliverom.

- Marketing -

Ipak, jedna priča mnogima tjera suze na oči, a to je ona o odnosu njegovih roditelja prema Balaševićevoj odluci da se bavi muzikom.

Njegovi roditelji su se zvali Jovan Balašević i Veronika Elvira Matilda Dolenc, a imao je i pet godina stariju sestru Jasnu koja je preminula.

Uprkos svim uspjesima koje je postigao, otac i majka su se protivili njegovoj odluci da bude muzičar i smatrali su da bi trebao da se bavi geografijom za šta se i školovao. Nisu prisustvovali nijednom njegovom koncertu, a pjevač im je na svakom čuvao dva prazna mjesta.

Đorđe Balašević je rođen 11. maja 1953. godine, u Novom Sadu, u porodici oca Jovana Balaševića i Veronike Dolenec, iz Rasinje kod Koprivnice u današnjoj Hrvatskoj.

Pjesme je počeo da piše u osnovnoj školi, a sanjao je da postane fudbaler. Gimnaziju je napustio u trećem razredu, jer nije volio matematiku, fiziku i hemiju, ali je uspio da maturira kao vanredni učenik i položio je prijemni ispit za studije geografije. Nije ga završio već se okrenuo muzici i godine 1977. pristupa grupi “Žetva” sa kojom snima hit pjesmu “U razdeljak te ljubim” i ostvaruje svoj prvi uspjeh. Singl je prodat u više od 180.000 kopija, što je bio veliki uspjeh za jugoslovenske standarde, piše “Mondo“.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano