Nipošto ne uzimajte vitamin D na ovaj način: Gore je nego što mislite


Ako pijete suplement vitamina D, možda mislite da ste time što ste potrošili novac i počeli da ga pijete svakog dana “riješili problem”. Ali to je daleko od istine!

- Marketing -

Ove četiri stvari su ključne da bi tijelo apsorbovalo što više, evo kako se pije vitamin D!

Jedite hranu bogatu vlaknima

Mnogi i ne znaju koliko je ovo važno! Prebiotska vlakna su omiljena hrana našeg mikriobioma, i njihovo unošenje garantuje da će on funkcionisati baš kako treba. Voće, povrće, mahunarke i sjemenke, sve su to namirnice bogate vlaknima koje bi trebalo da unosite svakog dana.

Pijte vitamin uz kvalitetnu masnoću

Vitamin D je rastvorljiv u masti, zbog čega će često suplement biti u obliku kapsule koja sadrži neku vrstu ulja. Važno je da masnoća bude kvalitetna, pa čak i ako uzimate vitamin D u obliku “suhe” pilule, uz njega uzmite malo maslinovog ulja. Tijelo će apsorbovati 32 posto više!

Uzimajte probiotik

Na taj način ćete obezbijediti tijelu sve što mu treba da bi mikrobiom funkcionisao optimalno. U ijtelu se nalazi između 300 i 500 vrsta mikroogranizama, svaka od njih ima svoje “prohtjeve” ali sve vole probiotike.

Unosite magnezijum

Ovaj mineral je ključan za korištenje vitamina D u tijelu. Ako magnezijuma nema dovoljno, bespotrebno ste potrošili pare na suplement vitamina D! Magnezijum je neophodan da bi se sprovela cirkulacija vitamina i njegovo vezivanje za tkiva.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano