NIKO NIJE VJEROVAO U NAS, SADA SMO PRVI

”Niko nije vjerovao u mene, ali sam prije tri godine dobio šansu, i evo tu smo gdje smo …” počeo je razgovor trener KK Kakanj, Josip Pandža i selektor naše kadetske košarkaške reprezentacije.

Sa ekipom iz Kaknja napravio je totalnu pometnju u košarkaškoj Ligi 12, trenutno su lideri na tabeli a predstojećeg vikenda pokušat će savladati ekipu Širokog Brijega, koja zauzima četvrto mjesto na tabeli. Zanimljivo , kakanjci nikada nisu ranije uspjeli nadigrati širokobriježane, pa možda i bude iznenađenja. Karte za subotnji derbi koji se igra u Sportska Dvorani u Kaknju su već rasprodate. Vrijedno pomena jeste investicija u sport u ovoj maloj općini.

Načelnik Općine Nermin Mandra sa svojim pomoćnicima, sekretarom KK Kakanj, Samirom Lušijalom odlučili su sport staviti na listu svih prioriteta. Sa zadovoljstvom je načelnik pričao u uspjesima odbojkaša, kuglaša , nogometaša i investicije u obnovu stadiona Mladosti ali i košarkaša svih uzrasta.

Za naredni period planirano je proširenje dvorane, čime bi se povećali i kapaciteti da što više djece iz ove općine počne da se bavi sportom.

Trener KK Kakanj , Josip Pandža istakao je kako je zadovoljstvo raditi u općini gdje svi zajedno žive sport, i teže ka razvoju najljepše oblasti života.

Više pogledajte u večerašnjem sportskom bloku, odmah nakon Vijesti u 7. (Hayat.ba)

Možda vam se svidi

Leave A Reply