― Marketing ―

Niko ne voli mrgude: Ove četiri vještine će oduševiti svakog šefa

- Marketing -

Irska stranica za ponudu i potražnju posla, Jobs.ie, otkriva koje vještine kod radnika cijeni gotovo svaki poslodavac.

Ne bi bilo loše da ih primijenite, ako želite da postignete uspjeh na budućem radnom mjestu, odnosno razgovoru za posao.

Na prvom mjestu je motivisanost, za koju glavni menadžer Jobs.ie stranice, Kristofer Paje, tvrdi da je vrlo bitna. “Kada poslodavac vidi da ste motivisani za rad, odmah je spremniji da vas zaposli”, kaže on.

- Marketing -

U doba pandemije pokazalo se koliko zaposleni cijene fleksibilnost, mada u nekom drugom smjeru u odnosu na šefove. Ali, ako nađete kompromis, potrudite se da i vi izađete u susret nadređenom i kolegama.

Ako se relativno lako prilagođavate promjenama u firmi, radnom rasporedu i zadacima – to je svakako veliki plus, prenosi Telegraf Biznis.

Posvećenost detaljima je vještina koja mnogima manjka.

Dok se trude “odrade” glavne dijelove nekog posla, radnicima često promaknu sitnice koje mogu biti i te kako značajne. Iskusni šefovi to znaju da cijene. Paje kaže da je važno krenuti od samog pisanja radne biografije: “Ako vidim da je CV prepun gramatičkih grešaka, odmah ga bacam, bez obzira na sve ostalo”, kaže.

Također, svaki poslodavac, nesumnjivo, želi radnika koji je otvoren, komunikativan, saradljiv, dobar timski igrač. Sve to je dio i tzv. socijalne inteligencije. Treba znati povezati se s ljudima i graditi dobre odnose.

Ma koliko da ste dobri u svom poslu, ako imate lošu narav ili, jednostavno, “ne umijete s ljudima” – nećete biti konkurentni.

- Marketing -

MMF: Inflacija u BiH i dalje povišena

Rast u BiH je usporen dok je inflacija, iako u opadanju, i dalje povišena, saopšteno je iz Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Sarajevu. U Izvještaju...