“Niko ne može da nas zaustavi”: Milorad Dodik poručio da SNSD nastavlja da razrađuje plan samostalnosti Republike Srpske

Popularno

Povezano– Ja sam svoj stenogram sa Eskobarom pokazao. Ti moćni se uvijek usmjere na male, ali ova ekipa ne drži do njihovih sankcija – kazao je Dodik odgovorajući na upit vezan za sankcije

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je da SNSD nastavlja da razrađuje plan koji se zove samostalna Republika Srpska.

- Marketing -

Smatramo da je sve što je učinjeno, bespravno učinjeno i suprotno Ustavu BiH. Najavio je da se već radi na formiranju ekipa koje se bave odbranom, pravom i finansijama, donošenja novog Ustava RS i ekipe koja se bavi bespravno i vanustavno donesenim i nametnutim odlukama visokih predstavnika. Od BiH nema ništa – rekao je Dodik i dodao da ništa neće biti rađeno mimo Ustava.

– NSRS je redovno imala na razmatraju neustavno ponašanje visokih predstavnika. Nismo to slučajno radili, bez obzira što smo trpili prigovore, pogotovo opozicije – rekao je Dodik.

On je komentarišući posljednju odluku Ustavnog suda BiH, rekao da nigdje ne piše da je BiH nadležna za šume.

Ponovio je da za postojanje SIPA i OSA ne postoji saglasnost Srpske.

– Nema autoriteta na svijetu koji može da nas zaustavi. Pozivam opoziciju da se okupimo oko ovog važnog pitanja – kazao je Dodik.

Najavio je sjednicu Predsjedništva SNSD za utorak.

Na sastanku je bilo govora i o energetskoj situaciji.

– Kod nas neće biti povećanja cijene električne energije. Mada, megavatsat prije 10 dana je bio 39 evra, a danas je deset puta skuplje i biće nam složeno da očuvamo stabilnu energetsku situaciju – rekao je Dodik.

Dodao je da se dogovorio sa Vučićem da jedni drugima pomažemo.

Komentarišući odluku ministra odbrane Sifeta Podžića o odgađanju vojne vježbe, Dodik je rekao da živimo u zemlji apsurda.

– Živite u zemlji u kojoj piše da ministar odbrane može donijeti odluku samo ako u njoj učestvuju i dva zamjenika, dok u Ustavu piše da se u odlučivanju isključuje samo Predsjedništvo BiH ili ministar odbrane sa zamjenicima uz saglasnost Predsjedništva. Ignorisanje činjenice da je jedan ministar to učinio govori da je ispravno što je Tegeltija pokrenuo njegov opoziv – rekao je Dodik.

Govoreći o mogućim sankcijama koje najavljuju SAD i EU, Dodik je pitao “a šta je novo da komentarišem?”

– Ja sam svoj stenogram sa Eskobarom pokazao. Ti moćni se uvijek usmjere na male, ali ova ekipa ne drži do njihovih sankcija – kazao je Dodik

- Marketing -

Najnovije