5.8 C
Kakanj
Četvrtak, 15 Aprila, 2021

Nije uspio pobijediti opaki virus: Preminuo Suvad Dedić, načelnik Klinike za plućne bolesti UKC-a TuzlaPrerani odlazak uvaženog Dedića nenadoknadiv je gubitak za zdravstveni sistem Tuzlanskog kantona, društvo i akademsku zajednicu.

Načelnik Klinike za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Suvad Dedić (1962) preminuo je.

Kako piše tuzlanski.ba, on je posljednjih dana vodio tešku borbu sa koronavirusom, a njegovo zdravstveno stanje je dodatno bilo pogoršano i zbog srčanih problema. P

Prerani odlazak uvaženog Dedića nenadoknadiv je gubitak za zdravstveni sistem Tuzlanskog kantona, društvo i akademsku zajednicu.

Dedić je bio i profesor na Medicinskom fakultetu u Tuzli.

Također, podsjećanja radi, od posljedica COVID-19 u 72. godini života preminuo je dugogodišnji načelnik Klinike za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u penziji doc. dr. med. sc. prim. Sead Jamakosmanović.

Od posljedica COVID-19 u Tuzli preminuo je i dr. Adnan Burina šef Odjeljenja za kliničku neurofiziologiju i neuromišićne bolesti, Klinike za neurologiju UKC-a Tuzla.

Nažalost žrtva koronavirusa bio je dr. Jovan Petković, infektolog Klinike za zarazne bolesti UKC Tuzla koji je preminuo u 63. godini života.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO