17.7 C
Kakanj
Subota, 31 Jula, 2021

Nije se desila eksplozija boce u Kantonalnoj bolnici Zenica

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Kantonalna bolnica Zenica izrazila je oštar protest zbog pogrešnih i iskrivljenih činjenica navedenih u tekstu pod naslovom “Eksplodirala boca kisika, ozlijeđen tehničar”, koji je prekjučer kao neprovjeren objavljen u medijima

Kako se navodi u demantiju, nije se desila eksplozija, već je došlo incidenta na instalaciji komprimiranog kisika.

– Sinoć (preksinoć, op. a.) u 22.40 sati u prostorijama Hirurškog šoka Kantonalne bolnice Zenica desio se incident na instalaciji komprimiranog kisika. Tom prilikom lakše je povrijeđen jedan zaposlenik bolnice, koji je zadobio opekotine po šakama i podlaktici. Pacijent je nakon obrade u Odjelu urgentne medicine otpušten na kućno liječenje. Pacijenti i osoblje Hirurškog šoka ni u jednom momentu nisu bili životno ugroženi – navodi se u saopćenju KBZ-a.

Dalje se navodi kako su odmah o svemu obaviješteni nadležni organi radi poduzimanja daljnjih mjera. Oni su preksinoć izašli na mjesto događaja te su i jučer bili na Hirurškom šoku.

– Instalacije komprimiranog kisika uredno su atestirane od nadležne firme te je upućen zahtjev ovlaštenoj firmi da izvrši kontrolu instalacija i obavi sve potrebne radove kako bi se instalacija pustila u rad – navodi se u saopćenju.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO