NIJE DOVOLJNO DA SAMO UGASITE AUTOMOBIL Ovo je tajna dugotrajnosti motora vašeg ljubimca – ne budite ljeni

0

Nakon naporne ili duge vožnje, dobro je pričekati neko vrijeme prije isključivanja motora, posebno onih sa turbopunjačima.
Da bi vozači uživali u njihovoj trajnosti, potrebni su odgovarajući radni uslovi, uključujući “vešto” gašenje motora – pogotovo nakon dinamične vožnje.
Iako na kratkim relacijama od nekoliko kilometara i uz malo opterećenje, ne treba brinuti o stanju motora i njegovim delovima prilikom gašenja, nakon duge vožnje auto-putem ili sportske vožnje (npr. na stazi), tokom koje je korišćen pun potencijal motora, potrebno je da pustite da se motor malo ohladi pre isključivanja (gašenja).
To se pre svega odnosi na motore sa turbopunjačem, koji zahvaljujući kompresoru, pružaju bolju fleksibilnost i dinamiku tokom vožnje.
Turbopunjači ili superpunjači (kod motora sa kompresorom) su veoma opterećeni uređaji. Pokretan izduvim gasovima motora, rotor turbopunjača unutar kućišta okreće se brzinom i do 200.000 o/min, na temperaturi od nekoliko stotina °C.
Pravilno hlađenje i podmazivanje, ključni su za sprečavanje oštećenja turbopunjača, za šta je odgovorno motorno ulje. Slično je i kada je reč o kompresoru.
NIJE DOVOLJNO DA SAMO UGASITE AUTOMOBIL Ovo je tajna dugotrajnosti motora vašeg ljubimca – ne budite lenji!
AUTOR: Alo.rs / Automobili / A. B. DATUM I VREME: 13.09.2020. 08:21
0 Komentara
Nakon naporne ili duge vožnje, dobro je pričekati neko vreme pre isključivanja motora, posebno onih sa turbopunjačima.
Sve više modela automobila ima samo motore sa turbopunjačem.
Da bi vozači uživali u njihovoj trajnosti, potrebni su odgovarajući radni uslovi, uključujući “vešto” gašenje motora – pogotovo nakon dinamične vožnje.