Ni ove godine ništa od ljetovanja u Hrvatskoj, Egiptu, Turskoj i Grčkoj? Trenutno svi putevi vode na bh. more…

Popularno

Povezano

Epidemiološka situacija u BiH i svijetu diktirat će propise za predstojeću turističku sezonu, a za sada je izvjesno samo ljetovanje u Neumu i na Crnogorskom primorju.

Potvrđuju to u turističkim agencijama širom bh. entiteta Republika Srpska, ističući da se nadaju da će masovna vakcinacija stanovništva doprinijeti stabilizaciji epidemiološke situacije u cijelom svijetu kako bi ovog ljeta bila omogućena putovanja do dalekih destinacija koje su godinama hit među stanovnicima ovog entiteta.

- Marketing -

U turističkoj agenciji “Happy travel” iz Bijeljine ističu da će 1. marta biti objavljeni novi propisi po kojima će se moći putovati u Tursku, a sredinom aprila i za zemlje Evropske unije te da će na osnovu toga moći da definišu konkretne ponude za ljetovanja.

  • Za Egipat još od septembra treba negativan PCR test i oni su rekli da se to neće mijenjati ni u narednom periodu. Ono što je i dalje nepoznanica jeste kakvu će uslugu turisti imati u hotelima, kako će se hrana posluživati i sve ostalo. U posljednjih pet dana imamo rezervacije za Crnu Goru, dok se za Grčku dosta raspituju – rekli su u “Happy travelu”.

Dodali su da su hoteli u Crnoj Gori ponudili dobre popuste te da je i to jedan od razloga zašto su mnogi već rezervisali aranžman za ljeto na obalama Jadranskog mora.

– Cijene smještaja su snižene od deset do 30 odsto za rezervacije do kraja marta – rekli su u ovoj agenciji.

Dok čekaju ljeto u nadi da će imati šta da ponude svojim klijentima, u banjalučkoj turističkoj agenciji “Cepter pasport” kažu da trenutno imaju zainteresovanih za putovanja u Dubai i Egipat.

  • Riječ je o individualnim rezervacijama. Letovi su iz Beograda, a cijene se kreću od 400 eura pa naviše. Čekamo ljeto i postoje najave da će ponovo ići letovi iz Banjaluke za Tursku – rekli su u “Zepter passportu”.

Naglašavaju da već sada rade rezervacije za ljeto u Neumu.

  • Iznenađujuće je velika zainteresovanost za Neum. Čak i klijenti kojima u normalnim okolnostima Neum ne bi bio prvi izbor, lani su se vraćali zadovoljni s ljetovanja i ponovo rezervišu aranžmane za tu destinaciju – rekli su u ovoj banjalučkoj agenciji istaknuvši da turiste nije omelo ni to što su tamošnji hotelijeri blago podigli cijene smještaja.

Ponudu za ljetnu sezonu još nisu kreirali u trebinjskoj turističkoj agenciji “Frend travel” iako Trebinjci uveliko zovu i raspituju se.

  • Mnogo je više naših sugrađana koji ovih dana žele putovati širom bh. entiteta RS uz turističke vaučere tako da uglavnom radimo ta putovanja – naveli su u ovoj agenciji.
- Marketing -

Najnovije