Povezano

Neymar u prvoj sezoni u PSG -u zaradio 400 miliona eura


Madridska Marca, koja je imala uvid u pojedine izvještaje, prenosi kako je Neymar zaradio ovaj novac od brojnih komercijalnih ugovora i uticaju koji je imao širom svijeta prilikom preseljenja u Pariz.

- Marketing -

Iz PSG-a su za operaciju Neymar govorili kako to nije bačen novac nego “investicija”.

“Zaradit ćemo od Neymara više novca nego što smo potrošili”, rekao je predsjednik kluba Nasser Al Khelaifi na dan predstavljanja brazilske zvijezde.

Prema zvaničnim podacima, Neymar je na dan puštanja dresova sa njegovim imenom, u samo 2 sata, PSG-u donio pola miliona eura.

Također, Paris Saint-Germain ističe kako bez Neymara ne bi mogao sklopiti unosne poslove sa italijanskim brendom Replay ili Nike Jordan.

Povećana je gledanost i popularnost francuske lige.

“TV publika povećala se za 25 posto u njegovoj prvoj sezoni u Francuskoj, a Disney Channel je također najavio da je otkupio prava za prikazivanje utakmica Ligue 1 u Brazilu, koje se emitiraju putem ESPN -a i Fox Sportsa”, navela je MARCA.

“Neymarov dolazak je nesumnjivo dao PSG -u i francuskoj ligi još jednu dimenziju”, rekao je Yoann Godin, direktor međunarodnog razvoja Ligue 1 . “Njegova prva utakmica jedna je od najgledanijih u historiji fudbala”.

Dolazak Neymara je, prema tvrdnjama iz PSG-a, ovaj klub učinio drugim najprofitabilnijim na planeti.

Na kraju kao dobar potez za basnoslovni novac, koji je Neymar dobio od pariskog kluba, navodi se i dolazak Lionela Messija iz Barcelone.

“Bez njega ne bi bilo ni Messija u PSG, koji je Neymarov dobar prijatelj”, dodali su u pariskom klubu.

Podsjećamo, Brazilac je 2017. za rekordnih 222 million eura prešao iz Barce u PSG.

- Marketing -

Najnovije

Popularno