New York Times: Trump nije platio porez na dohodak za 10 od zadnjih 15 godina

0

DONALD TRUMP nije platio nikakav porez na dohodak u 10 od 15 godina, počevši od 2000. godine, jer je prijavio da je izgubio znatno više novca nego što je zaradio, objavio je New York Times.

I u godini kada je osvojio predsjedničke izbore i u prvoj godini u Bijeloj kući, Trump je platio samo 750 dolara saveznog poreza na dohodak, izvijestio je NYT.
U velikom izvještaju New York Times opisuje Trumpove velike financijske gubitke i godine izbjegavanja plaćanja poreza. Kako bi platio što manje poreza, Trump je iskoristio olakšice na osobne troškove pa je, primjerice, 70.000 dolara potrošio na kosu, privatne avione i stanove. Unatoč tome što je u 2018. zaradio najmanje 434,9 milijuna dolara, Trump je u svojim poreznim prijavama prijavio gubitak od 47,4 milijuna dolara. 
Na brifingu u Bijeloj kući Trump je negirao priču i kazao da plaća “puno” poreza na dohodak.
“Plaćam puno i plaćam puno poreza na dohodak”, rekao je.
Na opetovane upite novinara, Trump je odbio odgovoriti koliko je platio saveznih poreza. Samo je napustio brifing, javlja CNN.
Veliko izvješće Timesa prikazuje sliku Trumpa kao poslovnog čovjeka koji se borio da održi svoje poslovanje i prijavljivao milijunske gubitke čak i tijekom predsjedničke kampanje, kada se naveliko hvalio svojim financijskim uspjesima.
Prema Timesu, Trump je 427,4 milijuna dolara, koliko mu je plaćeno za vođenje showa “Pripravnik”, iskoristio za financiranje svojih drugih poslova, uglavnom svojih golf-terena.
Index