Nevrijeme u glavnom gradu: Voda ušla i u podrumske prostorije Vrhovnog suda FBiH

Uslijed obilnih kišnih padavina koje su zahvatile područje Kantona Sarajevo, u popodnevnim satima došlo je do pojave bujičnih voda, začepljenja šahtova i odvoda, što je prouzrokovalo plavljenje pojedinih podrumskih prostorija, garaža, kao i drugih prostorija, te saobraćajnica, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite FBiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon obilnih padavina voda je ušla u podrumske prostorije stambenih objekata, garaža, poslovnih objekata, hotela i drugih objekata. Do plavljenja je došlo u naseljima Švrakino Selo, Butmir, Pofalići, te u mnogobrojnim ulicama.

U ulici Ante Babića bb na raskrsnici preko puta doma zdravlja Saraj Polja, vozilo zarobljeno u vodi, a u Ulici Valtera Perića, Općina Centar, voda ušla u podrumske prostorije Vrhovnog suda FBiH.

Na području Općine Hadžići, voda je poplavila sporedni put u ul. IX Brdske brigade i ul. Binježevo voda prouzrokovala odron zemlje i pregradila potok, a u ulici Igmanska u Općini Hadžići, došlo je do izlijevanja kanalizacije u dvorište privatnog stambenog objekta.

Na otklanjanju posljedica od kišnih padavina, po naredbi direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, angažovani su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice koji su intervenisali na više lokacija.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Zeleni meteoalarm za područje F BiH, što ne zahtjeva posebno upozorenje.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Nevesinje 48, Bihać 41, Sarajevo 33, Ivan Sedlo 32, Mostar 31, Bjelašnica 30, Sanski Most 26, Srebrenica 24, Gacko 21, Bosanski Novi i Prijedor 20, Jajce 18, Mrkonjić Grad 17, Rudo 16, Banja Luka, Bugojno i Sokolac 14, Zenica 12, Livno 10, Trebinje 8, Doboj 6, Han Pijesak 5, Tuzla 4, Bileća i Zvornik 3, Gradačac 2, Bijeljina 1.

Možda vam se svidi

Leave A Reply