Nevrijeme napravilo haos u Goraždu: Poplavile ulice, poslovni prostori, stanovi, sve pod vodom!

Teška situacija je i u ulici Kulina bana koja je nedavno rekonstruisana, te je ogorčenje građana i vlasnika objekata u ovom dijelu grada utoliko veće.

Veliko nevrijeme, olujni vjetar, kiša i grad koji su zahvatili Goražde u kasnim večernjim satima iza sebe su ostavili pustoš u centru grada.

Poplavljeni su objekti u ulicama Kulina bana i Zaima Imamovića, a policija na terenu preusmjerava saobraćaj jer su ove dvije ulice bukvalno zatvorene, prenosi RTV BPK Goražde.

Vlasnici dva objekta u ulici Zaima imamovića bespomoćni su jer je za kratko vrijeme uništeno skoro sve što su imali. Dodatni problem je i začepljena kanalizacija.

Teška situacija je i u ulici Kulina bana koja je nedavno rekonstruisana, te je ogorčenje građana i vlasnika objekata u ovom dijelu grada utoliko veće.

“Ovo je katastrofa, naši objekti su ponovo poplavljeni, voda se izlila, svuda je blato, užas, ne znamo šta više treba uraditi, smao tražimo rješenja”, kažu nam ogorčeni vlasnici objekata u ulici Kulina bana.

Besana noć za Goraždane

Uz pomoć građana, vlasnici objekata skoro cijelu noć su čistili radnje, reagirali su iz štaba Civilne zaštite i vatrogasci, ispumpavali vodu iz podruma i sa puteva, spirali trotoare od nanosa mulja i blata, te pomagali vlasnicima da izbace vodu i mulj iz poslovnih prostorija. Angažovane su mašine firme “Goražde-putevi”, a na terenu su i pripadnici MUP-a BPK-a Goražde koji su regulisali i preusmjeravali saobraćaj.

Od jutros ima problema i sa odvijanjem saobraćaja jer se ulica neposredno uz onu Kulina rekonstruiše, te je u ovom dijelu soabraćaj zatvoren. Da su problemi veliki pokazuje i slučaj koji se dogodio u ranim jutarnjim satima kada je jedan automobil bukvalno “propao“ u prostor pripremljen za asfaltiranje.

Možda vam se svidi

avatar