Povezano

Nevjerovatni Kobayashi najbolji i u Bischofshofenu

Japanac Ryoyu Kobayashi pobjednik je i trećeg takmičenja skijaša skakača novogodišnje turneje Četiri skakaonice, koje je održano u austrijskom Bischofshofenu.

Nakon njemačkog dijela turneje i takmičenja u Oberstdorfu i Garmisch-Partenkirchenu, najbolji skijaši skakači su se preselili u Austriju. Međutim, zbog lošeg vremena Innsbruck je otkazan pa će se Novogodišnja turneja okončati u Bischofshofenu.

- Marketing -

Japanac je do treće uzastopne pobjede na turneji stigao skokovima od 137 i 137.5 metara ispred Norvežanina Mariusa Lindvika (137.5, 135.5) i njegovog sunarodnjaka Halvora Egnera Graneruda (135.5, 135.5).

Nakon prve serije u vodstvu je bio Lindvik skokom od 137.5 m, dok je Japanac skočio pola metra manje. No Kobayashi je u drugoj seriji skočio dva metra duže od Norvežanina i na koncu slavio sa 4.7 bodova više. Treći je bio Granerud sa skokovima od 135.5 m.

Kobayashi je današnjom pobjedom povećao prednost na turneji pred Lindvikom na 17.9 bodova. Na treće mjesto se probio Granerud sa 38.7 bodova manje.

Slovenac Lovro Kos, koji je bio treći nakon prve dvije stanice, pao je u doskoku prve serije osvojivši tek 25. mjesto, što ga je u ukupnom poretku spustilo na sedmo mjesto.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Kobayashi sa 796 bodova, Nijemac Karl Geiger je drugi sa 725 bodova, a treće mjesto drži Granerud s 533 boda.

Novogodišnja turneja Četiri skakaonice završava u četvrtak novim natjecanjem u Bischofshofenu.

- Marketing -

Najnovije

Popularno