“Nešto je puklo, on se srušio” – Milorad u eksploziji zadobio strašne povrede! Brat otkrio detalje užasa kod Aleksinca

Popularno

Povezano


– Unosili smo neki krevet u sobu gdje je živio njegov brat. Milorad je ostao da usisa prašinu, a ja sam otišao do prodavnice. Pet minuta nije prošlo a zovu nas rođaci jer je nešto puklo, Miki se srušio. Kad sam došao imao sam šta da vidim…

- Marketing -

Ovako priča Saša A. brat Milorada A. (45) koji je oko 11.30 sati danas poginuo u porodičnom domu u eksploziji ručne bombe. Kao što je već poznato, osmogodišnji sin Milorada A. pronašao je eksplozivnu napravu u kući i otac je pokušao da mu je uzme, međutim naprava se aktivirala i kako bi spasio život sinu, Milorad se bacio na bombu i od zadobijenih povreda preminuo.

Neposredno prije tragedije, Milorad i Saša sređivali su sobu njegovog rođenog brata I. A. koji je u januaru preminuo od infarkta.

– Ustali smo, popili kafu. Milorad je došao sa sinom. Poslužili smo se, a onda smo uzeli da unosimo taj krevet… – ispričao je Saša.

On kaže da je Milorad A. u eksploziji zadobio strašne povrede od kojih je odmah preminuo.

– Moja majka mu je držala glavu, donijeli smo vodu, masirali ga. Došla je Hitna pomoć sa aparatima, ali ništa nije vrijedilo… Bio je sav pokidan po licu, stomaku, tijelu… Srećom dječak nije teže povrijeđen – priča Saša.

Osmogodišnjak je poslije eksplozije prevezen u Aleksinac, a potom je Klinički centar u Nišu, gdje je utvrđeno da nije teže povrijeđen. Dva sata nakon tragedije dječaka su rođaci vratili kući iz bolnice.

Dječak ima samo flaster na uhu gdje ga je okrznuo jedan od gelera.

– Imao je nešto tu u uvetu pa su mu to izvadili – objašanjvao je dječak rođacima po povratku iz bolnice.

Prema priči rođaka, bomba je najvjerovatnije bila u sobi preminulog brata I. A. te je mališan našao dok su sređivali sobu. On je donio bombu ocu, a nakon toga došlo je do jezive eksplozije. Ono što se za sada zna je da se hrabri Milorad A. zgrčio oko bombe kako bi sinu spasio život.

U kuću porodice nastradalog muškarca u Tešici dolaze rođaci da izjave saučešće, čuje se plač i lelek sa ulice.

– Dvije tragedije za tri mjeseca. Strašno – kaže jedan od rođaka.

Milorad je inače bio radnik za obezbjeđenje, piše “Blic“.

- Marketing -

Najnovije