Nestali dječak viđen u Visokom, prijatelji i brat mole za pomoć

Dječak iz Kuvajta koji je jučer popodne nestao na području Breze mogao bi se nalaziti u Visokom.

U subotu popodne nestao je 15-godišnji državljanin Kuvajta Salem Alresheidi. Otežavajuća okolnost u pronalasku dječaka je to što ima poteškoće sa pamćenjem i u komunikaciji sa okolinom.

Nakon što je u medijima objavljena informacija o nestanku dječaka njegovi prijatelji i brat dobili su informacije da je viđen u Visokom. I neki Visočani su na društvenim mrežama napisali da su ga vidjeli kod benzinske pumpe, piše Faktor.ba.

Prijatelj Salemovog brata Vildan Topčić rekao nam je da su tragom ovih informacija krenuli prema Visokom, Prethodno su ga tražili po Sarajevu jer im je jedan čovjek iz Breze rekao da ga je sinoć poslije ponoći odvezao u Sarajevu, nakon što ga je dječak to zamolio.

– Problem je što se ljudi javljaju i govore da su ga vidjeli ali niko ga ne zaustavlja. Salem ima problema sa pamćenjem od prije tri godine kada je doživio nesreću, te se ne snalazi dobro i otežano komunicira – kaže Topčić.

Nestanak je prijavljen policiji jutros, ali prema propisima potraga počinje tek nakon 24 sata.

Porodica i prijatelji mole sve koji imaju bili kakvu informaciju o Salemu da kontaktiraju policiju ili Vildana na broj telefona 061 578 982.

Možda vam se svidi

Leave A Reply