Nesposobna vlast ponovo izdala građane !!

Drugi put u tri mjeseca, neviđeno nesposobna vlast, pala je na ispitu pred poplavama u kojima strada javna, lična imovina građana i privredni objekti.

Revizorski izvještaji raskrinkali su samožive vlastodršce  koji su, otimajući 36 miliona KM sredstava namijenjenih zaštiti od elementarnih nepogoda, i trošeći je za pokrivanje budžetskih rupa, nastalih nedomaćinskim, rastrošnim odnosom prema javnom novcu, namirivanjem podobnih kadrova, dajdžića i amidžića, počinili teški zločin prema vlastitom narodu.

Činjenica da se u Srbiji već isplaćuju naknade građanima od prošlih poplava, a da u BiH, naročito u FBiH, vlast ne čini ništa, i da su vlasti nanovo iznađeni novim poplavama, govori da narod vode ljudi koji nemaju menadžerske sposobnosti, koji nikada nisu zaposlili jednog radnika, nisu radili u privredi, niti rukovodili ozbiljnim kompanijama, odnosno da vlast vode foteljaši koji su čak i donatorsku konferenciju pretvorili u novo kreditno ropstvo građana i naše države.

Potez vlasti da pošalju svoje dobro plaćene birokrate na kolektivni odmor, može se okvalificirati kao vrhunska izdaja interesa naroda, o čijim potrebama niti brinu, niti su to ikada namjeravali činiti.

avaz

Možda vam se svidi

Comments are closed.