18.7 C
Kakanj
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Nervozni Vučić: ‘Hrvati i Albanci misle da su jaki, ali ja im poručujem…’


Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je ranije oštre izjave Beograda o povećanom angažmanu vojnika RH na Kosovu nazvalo “histeričnim spekulacijama” kako bi se skrenula pozornost s odluke grada Subotice o uvođenju bunjevačkog govora kao službenog jezika, za koji drži da je pokušaj razbijanja hrvatskog nacionalnog korpusa u Srbiji.

Nove trzavice između Beograda i Zagreba potaknuo je u četvrtak srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin oštrom reakcijom na izjavu hrvatskog šefa diplomatije u Prištini da će Hrvatska povećati broj svojih pripadnika u sastavu KFOR-a. prenosi “Radiosarajevo“.

Vulin je Hrvatsku i Kosovo nazvao “braćom po oružju” i dodao kako bi Gordan Grlić Radman volio da može rasporediti “okupacijske snage na prostoru Srbije”, ali da će mu za to trebati “mnogo više od onog što s (premijernom Kosova Albinom) Kurtijem može smisliti”.

Srbijanski predsjednik upitao je “zašto je nekome potrebno da se hvali i da sudjeluje”, aludirajući na angažman Hrvatske u međunarodnim snagama na Kosovu.

“Mogli su odbiti KFOR, ali su s namjerom donijeli takvu odluku kako bi dodatno unizili Srbiju. Primili smo poruku i razumjeli”, rekao je Vučić tokom posjeta Obrenovcu.

On je Srbima na Kosovu poručio “da se ne brinu” i najavio kako će za koji dan u Briselu razgovarati s glavnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, istaknuvši opredjeljenje Srbije da izbjegne sukobe i sačuva mir.

Vučić je kazao da svima “koji misle da će biti novih Oluja, novih pogroma i protjerivanja življa” poručuje i jamči da se “to neće dogoditi”.

“Moja poruka srpskom narodu s Kosova je da se ne brine. Mogu vam samo reći da se nikakve ‘Oluje’ neće ponoviti. Neka Hrvati i Albanci zamišljaju da su jaki. Mi se nećemo busati u prsa, ali vjerujte mi, to što su zamislili neće se dogoditi”, kazao je Vučić.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO