Nermin Ćulum uhapšen u Hrvatskoj po međunarodnoj potjernici Interpola Švicarske

Policijske duge cijevi “okupirale” su danas zgradu Županijskog suda u Sisku u Hrvatskoj kada je na sudsko ročište doveden 39-godišnji Nermin Ćulum, stari policijski znanac rodom iz BiH.

Ćulum je, naime, uhapšen u srijedu u 15.50 sati na graničnom prijelazu Hrvatska Dubica dok je ulazio u Hrvatsku. Bio je putnik u Land roveru njemačkih tablica i očito nije znao da je za njim na snazi međunarodna interpolova potjernica Švicarske od 18. avgusta ove godine, čiji ga organi progona traže zbog sumnje u međunarodnu prostituciju i trgovanje ljudima, piše Jutarnji list.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

 

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Određen mu je ekstradicijski pritvor i do daljnjega ostaje iza zatvorskih rešetaka zatvora Zagreb, a izručenju Švicarskoj se usprotivio. S koliko ga se točno krivičnih djela povezuje i koliko je žrtava nije poznato, no neslužbeno se saznaje da je riječ o istraživanju koje seže unazad deceniju i po.

 

Jutanji list se poziva na pisanje medija koji navode da su Nermin Ćulum i njegov brat Armin, bivši bokser zvani Boki, članovi motorističke organizacije United Tribuns koja je proglašena nacionalnom prijetnjom u BiH, dok je za njemačku ta organizacija mafijaška i treća po opasnosti u Evropi.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Saobraćaj u Bilješevu obustavljen: Sudar automobila i traktora

Na regionalnom putu Kakanj-Zenica došlo je do saobraćajne nesreće. U...

Policija se oglasila nakon pucnjave u Kaknju: Uhapšene tri osobe

U Kaknju su uhapšene tri osobe zbog upotrebe vatrenog...

Kanton Sarajevo dobija vjetroelektranu

Danas su zvanično počeli radovi na izgradnji vjetroelektrane Ivan...