Nenad Nešić ‘pjeni’ zbog Inzkove odluke: Poziva na jedinstvo Srba i tvrdi da od toga “zavisi opstanak RS-a”

Popularno

Povezano– Od našeg jedinstva i naše mudrosti zavisi opstanak Republike Srpske, a oni koji je ne žele u narednim danima će u nama tražiti razloge da je napadnu – poručio je Nešić

Nenad Nešić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS), kazao je kako je odluka Valentina Inzka vratila je BiH 20 godina unazad.

- Marketing -

“Moj stav o OHR je poznat, nema većeg dokaza da BiH nije funkcionalna država kad postoji jedan čovjek koji potezom pera može zamijeniti demokratsku volju naroda. Srpski narod i sve političke predstavnike pozivam na jedinstvo i mudrost. Osjećanja i mišljenja se nikome ne mogu oduzeti i upravo je ovaj papir dokaz za poraz njihovih nastojanja da nam to učine prethodnih 20 godina”, kazao je Nešić.

Moramo se okupiti oko Republike Srpske, nastavio je.

“Ovaj momenat ne treba da mjerimo prema tome naspram čega stojimo nego koju svetinju branimo. Od našeg jedinstva i naše mudrosti zavisi opstanak Republike Srpske, a oni koji je ne žele u narednim danima će u nama tražiti razloge da je napadnu. Republika Srpska je iznad svih nas i svima koji bi na nju krenuli poručujem – od tog posla vam nema ništa, pokušajte to i svi ćemo naše političke boje zamjeniti isključivo bojama srpske trobojke”, izjavio je.

Dodao je kako je Valentin Inzko ovim potezom dokazao svu neslavnost svoje uloge u BiH.

“Da ima želju za pravdom i suživotom, ne bi nas vraćao 20 godina u prošlost nego bi svoja ovlašćenja iskoristio da kazni i sankcioniše one koji cijeli moj narod nazivaju ‘genocidašima”, zaključuje Nešić.

- Marketing -

Najnovije