Nedodirljivi Kličko odbranio naslov prvaka 18. put zaredom

Vladimir Kličko obranio je IBF, WBA i WBO naslove prvaka u teškoj kategoriji u boksu pobjedom protiv Amerikanca Bryanta Jenningsa. Kličko je u Madison Square Gardenu slavio jednoglasnom odlukom sudaca koji su Ukrajincu dali prednost: 116-111, 116-111, 118-109, prenosi Index.hr.

Jennnings, koji je dosad bio neporažen, pružio je najbolji otpor Kličku u posljednjih deset godina, ali ni to nije bilo dovoljno da se približi pobjedi. “Bio je sjajan, najbolji moj suparnik posljednjih godina i ima veliku želju postati šampion. Pokušao je od ove borbe napraviti borbu poput Alija i Fraziera. Bio je ovo veliki izazov za mene”, rekao je Kličko, kojem je ovo 18. obrana naslova prvaka zaredom. Time je stigao na samo jednu obranu naslova od drugoplasiranog u toj kategoriji u povijesti Larryja Holmesa. Najviše obrana naslova u istoriji ima Joe Louis, njih 25.

Amerikanac je prihvatio poraz, ali smatra da bodovanje sudaca nije realno. “Mislim da je trebalo biti neizvjesnije. Ovako izgleda da je bilo prelagano za Klička, a ne slažem se s time.” Jennings je primio 144 udarca, dok je svjetskog prvaka udario 110 puta iz 376 pokušaja. Sljedeća Kličkova borba trebala bi biti protiv Engleza Tysona Furyja, koji je u karijeri slavio u sve dosadašnje 24 borbe ostvarivši 18 nokauta.

Možda vam se svidi

Comments are closed.