18.7 C
Kakanj
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Nedim Sladić: Pripremite se! Danas u BiH stiže saharski pijesak, evo šta to znači– Budući da se očekuje da će zadržavanje pijeska nad bh. nebom potrajati sve do početka maja, topla je preporuka da do daljnjeg odložite pranje prozora i limenih ljubimaca – poručio je Sladić

Meteorolog Nove BH Nedim Sladić objavio da danas u BiH stiže saharski pijesak. To će utjecati i na vremenske prilike.

Saharski pijesak pristiže u Bosnu i Hercegovinu sutra (op.a. danas) prema kraju dana s juga, zajedno sa sve dominantnijim oblacima i linijom nestabilnosti koja će navečer usloviti slabije padavine.

One će se od juga premjestiti prema sjeveru tokom prvih sati utorka. Velike količine pijeska prema SKIRON modelu razvijenom na Univerzitetu u Atini povlači ispred ciklonalnog polja nad obalama sjeverne Afrike snažna jugozapadna visinska struja razvijena duž vertikalnog stuba, usmjeravajući usisan aerosol preko Mediterana na naša područja.

Budući da se očekuje da će zadržavanje pijeska nad bh. nebom potrajati sve do početka maja, topla je preporuka da do daljnjeg odložite pranje prozora i limenih ljubimaca jer biste već u utorak sa kapima kiše i tragovima pijeska mogli zažaliti.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO