Nedim Sladić objavio status na Facebooku: “Lubenice i učiteljice”

Popularno

Povezano

Meteorolog Nove BH, Nedim Sladić na svom Facebook profilu svakodnevno izvještava o vremenskim (ne) prilikama, ali i iznenadi ponekim statusom koji nema veze sa prognozom.

Jedan od takvih, objavio je večeras:

- Marketing -

“Nije mi ni dan danas svejedno kada datum sa 31.08. sklizne na 01.09. iako sam generalno volio školu. Ali meni je to zbog prelaza iz ljeta u jesen. Jednostavno, ona čuvena izreka – “Lubenice i učiteljice.”

Iz svog iskustva – uvijek je najteže prve sedmice nakaniti se učiti prvog vikenda nakon tri mjeseca pauze, druge sedmice sve postaje lakše. Čim dobijete prvu odličnu ocjenu dobijete elan da nastavite do kraja, a tako obično i bude kad se osmijehneš u januaru knjižici/svjedodžbi”, piše Sladić pa nastavlja:

“I uvijek se trudite što prije da naredate dobre ocjene kako bi kasnije kontrolne vježbe u oktobru dočekali spremno i s manje stresa. Ali, mimo svega ovoga – pažljivo slušajte i maksimalno poštujte vaše učitelje i učiteljice, nastavnike i nastavnice. Ne žele vam nikad ništa loše. Najviše se definitivno nauči na času pažljivo slušajući i pišući. Oni zahtjevniji nastavnici/učitelji neka ne budu nikakav bauk.

Takvi obično teže, odnosno žele da ih vi i nadmašite, samo ne žele to pokazati pred svima. I od takvih se najbolje uči. Možda djeluju kao autoriteti, ali takvi ljudi su vam obično najbolji prijatelji.

Vjerujte mi. Ipak, najveća je sreća imati nastavnika koji voli svoj posao svojim srcem i svoju djecu, i zbog takvih ćete zaisgurno zavoljeti školu. Uostalom, škola nisu samo ocjene i znanje. Škola podrazumijeva i nova poznanstva, drugarstvo, zabavu.

Pa zato, dragi školarci, što manje stresa, što više lijepih uspomena i nadoknadite sve ovo što niste mogli u prošloj godini u nadi da ćete dosta naučiti korisnog i biti odlični učenici.
Neka vas prati dobro zdravlje, sreća, uspjeh i vedro raspoloženje. Sretan vam bio još jedan novi početak školske godine!”, poručio je Sladić. prenpsi “Radiosarajevo“

- Marketing -

Najnovije