Ne možete biti malo trudni, tako ni Komšić ne može samo malo biti sa SDA

0

 

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Na optužbe koje se posljednjih dana mogu čuti iz centrala DF-a, ali i SDA, replicirao je u intervjuu za “Dnevni avaz” predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Nermin Nikšić.

„Komšić je odabrao da ide sa SDA i to je njegov izbor. Niko od nas nema pravo da se na to ljuti, ali interesantno je da smo danas svi mi krivi. On nas sve proziva zbog toga što je donio odluku i otišao sa SDA, a uz to nas poziva da napravimo neki blok koji će se suprotstaviti SDA, HDZ-u i SNSD-u.

Smatram da je to neprimjereno. Nije moguće da ste malo trudni, pa tako i da ste malo sa SDA, i to u Vladi FBiH, Vijeću ministara i u kantonalnim vladama, ali na lokalne izbore bi on (Komšić, op. a.) bio nešto malo protiv SDA. I to iskoristi u predizbornoj kampanji, pa kad ona prođe, onda će opet reći da mora sa SDA.

Bilo bi principijelno da je rekao da on nije dio ni federalne vlasti, ni Vijeća ministara, a ni kantonalnih, da prizna da je pogriješio i da kaže kako je ponovo spreman da pravi neki blok na lokalnom nivou. Ne znam kako bismo u to vjerovali, ali bi imalo smisla, a ovako nema nikakvog smisla ni da pričamo o tome“, rekao je Nikšić.

[bar group="4078"]