14 C
Kakanj
Četvrtak, 22 Aprila, 2021

NB: Lijekovi za liječenje COVID-19 moraju biti besplatni i na listi obaveznog zdravstvenog osiguranjaNezavisni blok poziva Ministarstvo zdravstva i nadležne institucije Federacije Bosne i Hercegovine da hitno revidiraju listu lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja i na istu uvrste lijekove koji su postali dio svjetskih protokola za liječenje COVID-19.

Ovo je zahtjev kojeg i ljekari u našoj zemlji traže od nadležnih institucija, a trenutno stanje u kojem, teret za nabavku lijekova za COVID 19 građani moraju nabavljati i plaćati sami je nadalje potpuno neprihvatljivi i neodrživ.

Također, tražimo i od nadležnih institucija kantona u FBiH (osim TK koji je to završio) da hitno usklade svoje liste sa Federalnom listom, iz 2019. godine i na takav način već sada osiguraju dostupnost nekih važnih lijekova, poput lijeka Tocilizumab koji trenuno nije dostupan pacijentima u ovim kantonima samo zato što nadležne institucije tih kantona nisu usvojili propise i uskladili svoje liste sa Federalnom listom.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO