15.7 C
Kakanj
Srijeda, 16 Juna, 2021

NATO na Manjači: “Trebamo li vjerovati Dodiku ili svojim očima”PDP upozorava da će svega nekoliko kilometara od centra Banje Luke narednih dana marširati vojnici NATO-a, i to zahvaljujući podršci Milorada Dodika i predstavnika njegove stranke na nivou Republike Srpske i BiH, koji, iako su to ranije najavljivali, neće zaustaviti predviđene aktivnosti Sjevernoatlantskog saveza na Manjači.

Ni Dodik, ni Zoran Tegeltija, kao ni Željka Cvijanović ili Radovan Višković ni riječ nisu rekli na činjenicu da će 500 pripadnika Oružanih snaga BiH i čak 700 američkih vojnika vježbati zajedno u okviru programa „Brzi odgovor 21”. Indikativno ćutljivi su bili zvaničnici RS, inače na riječima protivnici NATO-a, kada je na prostor Republike Srpske ušao konvoj vojnih vozila snaga SAD-a, kao i da ga nadlijeću američki vojni helikopteri, ističe PDP.

PDP pita kako objašnjavaju defilovanje NATO vojnika oko najvećeg grada Srpske, bez bilo kakvog, pa i vebalno-deklarativnog otpora u koji ubjeđuju narod već godinama.

– Predsjedavajući Presjedništva BiH mora da kaže i zašto je po ko zna koji put prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske, ovaj put o vojnoj neutralnosti, te da prizna da je glavni NATO zagovarač u BiH, koji ne smije da se suprostavi toj vojnoj alijansi, iako je Srbe uvjeravao u suprotno.

Кadrovi SNSD-a započeli su NATO- put BiH, a Dodik ga slanjem već drugog Godišnjeg nacionalnog plana u štab sjevernoatlantskog saveza dovršava, dok svih ovih godina zamajava javnost da je on tobožnji protivnik NATO integracija, navodi PDP.

Imajući u vidu da godinama jedno priča, a drugo radi, za očekivati je da će ponovo pokušati da slaže da NATO nije na Manjači, ni u Glamoču, da treba vjerovati njemu, a ne svojim očima, te da on zapravo spriječava održavanje vježbi koje su u toku. Nakon toliko prevara, nova laž mu ni kod koga neće proći, istaknuto je u saopćenju PDP-a.

 

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO