Nastavnica u SAD imala spolni odnos s maloljetnom učenicom, muž je prijavio direktoru kada je saznao

Suprug direktorice hora u Pensilvaniji Olivije Ortz (26) iz Hermitagea, obratio se vlastima nakon što je pronašao preko 100 inkriminirajućih poruka između njegove supruge i jednog od njenih učenica tinejdžera.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Ortz je uhapšena u ponedjeljak i optužena po dvije tačke za spolne aktivnosti sa 17-godišnjom učenicom srednje škole Wilmington Area i po jednoj tački za nezakonit kontakt s maloljetnikom za seksualne delikte i kriminalnu upotrebu komunikacijskog objekta.

Njen suprug, Cody Ortz, koji radi u muzičkom odjelu iste škole kao saradnik, vratio se sa nedavnog putovanja na Floridu i otkrio neprikladne razmjene na Spotify chat aplikaciji njegove supruge na njenom iPadu , izvještava NY Post  .

Cody je prijavio direktoru škole i Ortz je suspendovana sa platom 9. maja, a nalog za njeno hapšenje izdat je u petak, 13. maja.

Uprkos nalogu za hapšenje, Ortz se nije odmah predala, već je pjevala na lokalnom koncertu dva dana kasnije u nedjelju prije nego što se predala sljedećeg dana, prema izvještajima.

Optužio je okružni sudija, koji je poslao u zatvor okruga Lawrence uz jamčevinu od 150.000 dolara, koju je ona objavila.

U neprijatnom preokretu sudbine, Ortzov prethodnik u srednjoj školi također se suočava sa sličnim optužbama za spolno zlostavljanje učenika.

Jonathan Priano, 37, optužen je da je sklon golicanju nogu svojih učenika i stvaranju neprimjerenih odnosa s njima.

Protiv bivšeg benda i profesora muzike podignuta je optužnica u junu 2020.

Istražitelji su pronašli – uz pomoć njenog supruga – preko 100 inkriminirajućih poruka između Ortz i 17-godišnje studentice koje čine osnovu za krivično gonjenje protiv Ortza.

U krivičnoj prijavi se precizira da su Ortz i tinejdžer imali šifrovanu riječ da upozore jedno drugo ako nešto pođe po zlu u njihovoj igri ili ako se nekom od njih dogodi ‘nešto loše’.

Tinejdžerka je priznala policiji na ispitivanju da je bila u Ortzovoj kući mnogo puta dok je Cody bio odsutan i da je ostala preko noći i da su imali spolni odnos, piše DailyMail.

U daljem policijskom razgovoru sa tinejdžerkom i njenim roditeljima priznala je da je nastavila da komunicira sa Ortzom nakon što su uhapšeni jer su “bili zaljubljeni i morali su jedno drugo da podržavaju”.

Policiji je prijavila da je 7., 8. i 9. aprila prenoćila u Ortzovoj kući i da su za to vrijeme imali spolni odnos, navodi se u sudskim spisima.

 

Objavljeno:

Pretplata

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bajramski koncert Rudarske glazbe u Kaknju: Pun​ bajramske milosti

„Rudarska glazba“​ povodom Kurban Bajrama, u petak ​ 8.7.2022....

Bajramska akcija u MobiFon shop: Velika sniženja na cijeli asortiman

Praznik je oduvijek bilo vrijeme darivanja, da tako ostane...

Ostavljate punjač u utičnici nakon punjenja mobitela? Evo zašto to nije dobro

Uz ovih nekoliko trikova možete sačuvati bateriju na mobitelu Mobiteli...