Povezano

Narodni napitak koji regeneriše cijelo tijelo


Surutka je tečnost koja se dobija iz kravljeg mlijeka prilikom izrade sira. Jako je bogata mineralima, vitaminima, aminokiselinama, proteinima i drugim jedinjenjima koja su zdrava za naš organizam.

- Marketing -

Pošto je riječ o tečnosti, znamo da ona brzo stiže do svih organa putem kojih se nadoknađuju mnogi nedostaci u našem organizmu. Zbog niske pH vrijednosti, prenos do organa je veoma brz i efikasan.

U jednoj litri surutke možemo naći tek 360 kilokalorija, što je upola manje od kalorija koje možemo pronaći u jednoj litri svježeg mlijeka. Pored spomenutog, surutka u sebi sadrži i bjelančevine.

Minerali koje pronalazimo u surutki održavaju tonus ćelija, te sprečavaju visok krvni pritisak, moždani udar i infarkt. Proteini, sa druge strane, sprečavaju osteoporozu, regulišu holesterol, zaustavljaju djelovanje zubnog kamenca, povećavaju mišićnu masu, jačaju imunitet, smanjuju stres i ono najvažnije, regenerišu jetru.

Treba znati da intenzivna ishrana surutkom, u svim njenim originalnim ili derivatnim oblicima, dovodi do brže regeneracije bolesnih mesta u organizmu.

Jedan od načina pripreme surutke:

1l mlijeka staviti da proključa. U još vruće mlijeko dodati sok od limuna. Na 1l mlijeka ide sok od 1 limuna. Ostaviti da se ohladi. Ohlađeno nasuti u flaše. Držati u frižideru.

- Marketing -

Najnovije

Popularno