Narkoman bacio bombu u prepunu diskoteku u Velikoj Kladuši

Jutros oko 3.30 sati  u diskoteci “Ex” u Velikoj Kladuši eksplodirala je bomba.

Povrijeđeni su zbrinuti u kladuškom Domu zdravlja i Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, a o vrsti i težini povreda još nema zvaničnih podataka.

Prema dosadašnjim informacijama, bombu je u diskoteku bacilo lice dobro poznato policiji, registrirani narkoman.

– Do sada su u Kantonalnoj bolnici “dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću hospitalizirana 23 stradala, od kojih je 6 zadobilo teške, a 17 osoba lakše tjelesne povrede. Jedna osoba je u životnoj opasnosti – izjavio je za Agenciju Fena portparol Policije Unsko-sanskog kantona (USK) Ale Šiljdedić.

Dodao je da je zbog težine krivičnog djela, slobode lišen E.P. (1984.) iz Velike Kladuše, koji se također zbog povreda nalazi u Kantonalnoj bolnici, te će nakon bolničkog tretmana biti ispitan. Policija počinitelja od ranije poznaje po teškim krivičnim djelima razbojništva, a riječ je o osobi koja je u skorije vrijeme izašla iz zatvora.

Fena ezvanično doznaje da je bacanju eksplozivne naprave prethodila tuča, u kojoj je učestvovao počinilac Emir Pajazetović.

Na terenu su i dalje pripadnici Sektora kriminalističke policije i uviđaj je u toku. Po njegovom okončanju trebalo bi se znati o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi, a prema riječima Šiljdedića, sumnja se da je u pitanju ručna bomba.

Avaz.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.