Narcisoidni muškarac koji je varao svoju ženu 8 godina: „Ovo su znakovi da izlazite s takvom osobom“

Popularno

Povezano


Ben Taylor, iz Chesapeakea u Virginiji, sada obrazuje druge o poremećaju ličnosti na svojim TikTok nalozima (@rawmotivations i @bentaylor300) gdje ima više od 30.000 pratilaca, pored svog stalnog posla, piše The Sun.

- Marketing -

Ovaj 33-godišnjak priznaje da je varao svoju ženu osam godina, prije nego što je shvatio da je narcis.

On započinje svoju svoju priču:

Tokom svog života uvek sam se osjećao kao da je nešto drugačije sa mnom – kako sam se nosio sa emocijama, način na koji sam se povezivao sa ljudima i nedostatak empatije koji sam osjećao.

Dok sam odrastao, otkrio sam da sam uvijek u vezama, započinjujući drugu čim se jedna završi – ili čak i prije nego što se završila.

U avgustu 2013. godine sam se oženio i nadao sam se da će se ove navike promijeniti sada kada sam nečiji muž. Ali nisu. Nakon prve godine braka, našao sam se u aferi – varao sam suprugu sa više žena u narednih osam godina.

Tokom tih godina, moja žena je doživjela najgore od mene jer sammanipulirao, lagao i varao, a sve to održavajući dobar i prestižan imidž na poslu. Kako se naša veza raspadala, moje laži su počele da se raspliću, što me je navelo da se zapitam ko sam i zašto se tako ponašam. U početku sam pomislio da bi to moglo biti prokletstvo, nešto što mi je suđeno da ponovim. Drugi put bih krivio sebe jer sam se ponašao na način za koji sada shvatam da je van moje kontrole.

Jednog dana, dok sam razgovarao sa svojom ženom u rijetkom trenutku ranjivosti, rekao sam: „Možda sam sociopata ili tako nešto.“ Razgovarali smo o tome, proguglali definiciju i ona je rekla da sam možda narcisoidan.

Branio sam se, insistirajući da nisam narcis. Ali bio sam radoznao i u narednih nekoliko sedmica počeo sam o tome razgovarati sa ženama sa kojima sam imao afere. I oni su insistirali da nisam narcis, pa sam nastavio da ubjeđujem svoju ženu i negiram to.

Ali koliko god sam to poricao, duboko u sebi sam shvatio da sam narcis. I dalje nisam želio da priznam, nisam htio ni da vjerujem u to, ali činjenice su mi buljile u lice svaki put kada bih pročitao neki drugi atribut ličnosti. Shvatio sam kako sam uvijek išao za onim što sam želio, bez obzira na tuđe misli, mišljenja ili osjećaje.

- Marketing -

Najnovije