Napuštena beba ganula brojna srca: Građani žele da usvoje dječaka iz Dervente

Bebu, koju je juče ujutru majka V. N. ostavila u haustoru zgrade u Ulici Srpske vojske u Derventi, spasili su policajci među kojima je bio i Borislav Knežević poznat po brojnim herojskim podvizima.

Podsjetimo, čistačica jednog kafića je juče ujutru kada je došla na posao oko 5.45 sati čula dječiji plač i pronašla bebu i odmah pozvala policiji.

Na lice mjesta prvo su stigli Knežević i njegov kolega Duško Živanić i pravovremenom reakcijom spasili život bebi.

Zanimljivo je i da su se juče javljali građani koji su se raspitivali o tome kako mogu da usvoje bebu, ali i da ponude pomoć u odjeći.

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez je pojasnila da su policajci za dva sata identifikovali majku napuštenog deteta i da je ona osumnjičena za krivično delo napuštanje djeteta. Dodala je da je riječ o dječaku.

Knežević i Živanić su za “Srpskainfo” ispričali kako je izgledalo spasavanje bebe.

Čim smo dobili prijavu da je nađena beba, za samo par trenutaka smo bili u pomenutoj ulici. Tu smo zatekli ljude koji su prijavili da su našli bebu, a koji iz straha nisu smjeli prići bebi. Jutro je bilo jako hladno, na sve strane je bio mraz, a u haustoru je bio snažan propuh – ispričao je Knežević.

Njegov kolega Živanić kaže da je beba plakala i da su je odmah uzeli i unijeli u službeni automobil.

– Odmah smo upalili grijanje i ja sam sjeo na zadnje sjedalo sa bebom i pokrio je dekom, dok je kolega Knežević vozio. Beba je bila jako hladna i stalno sam joj pipao puls i provjeravao da li diše, a ona bi samo na trenutke počinjala da plače. Nismo htjeli da gubimo vrijeme i da čekamo Hitnu pomoć, nego smo bebu direktno odvezli u bolnicu – rekao je Živanić.

Hrabri policajci su ispričali su da su se bojali za život bebe, jer joj je glava i rukice bile izuzetno hladne.

Kada smo dobili informaciju da je beba živa i zdrava, bili smo presretni – ispričali su Knežević i Živanić.

Zanimljivo je i to da je Kneževiću ovo treći slučaj da spasava živote svojih sugrađana u zadnje dvije godine.

On je 10. januara ove godine zajedno sa još jednim kolegom spasao ženu koja je htjela da se ubije skokom sa mosta u Derventi, a godinu dana ranije je spasao još jednu ženu na skoro identičan način.

Mirjana Jevtić koja je pronašla napuštenu bebu ispričala je da se plašila da je uzme u ruke.

– Kada sam došla na posao u prolazu zgrade koji se nalazi u blizini kafića ugledala sam korpu za bebe sa ručkama i u prvi mah pomislila da su se djeca igrala i ostavila je u prolazu. Međutim kada sam izašla iz kafića čula sam plač djeteta – ispričala je Jevtićeva.

Ona je dodala da je prišla korpi i ugledala bebu koja je bila pokrivena sa dvije dekice.

– Htjela sam da je uzmem u ruke, ali sam se plašila. Bilo je jezivo. Čekala sam da dođe policija – istakla je Jevtićeva.

Nakon pronalaska bebe brojni mještani Dervente bili su uznemireni da je majko bila spremna da svoje dijete tek tako ostavi na ulici.

– Sva sreća pa je ta žena tako rano došla na posao i našla bebu, ko zna šta bi se desilo da je beba pronađena nekoliko sati kasnije – ispričala je jedna od stanarki ove zgrade.

Drugi mještani su ogorčeni i na Centar za socijalni rad Derventa, jer kažu da je riječ o osobi koja ima određeni zdravstvenih problema i koja se ne može sama brinuti o dvoje djece.

Izvor

Možda vam se svidi

avatar