Napreduje druga dionica autoputa Koridor 5C kod Doboja: Uskoro početak radova u tunelu Putnikovo Brdo

Napreduje gradnja druge dionice autoputa Koridor 5C kod Doboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dobojskoj obilaznici trenutno se premoštava rijeka Bosna i gradi most Kostajnica.

U zimu bi trebalo da počnu radovi u tunelu kroz Putnikovo Brdo. Most Kostajnica biće dug 330 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela konstrukcija ovog mosta sastoji se od dijelova koji se jedan po jedan izrađuju, a potom stavljaju na već izgrađene stubove.

Na gradilištu je između 300 i 400 radnika, koji rade u dvije smjene.

Žele prije zime da završe što više posla. Gradnja se, kažu u Autoputevima nesmetano odvija i na dionici autoputa Bijeljina-Rača, a uskoro slijedi i početak gradnje petlje Aerodrom.

– Očekuje se brzo avansna garancija od kineske kompanije koja je dobila izgradnju dionice Brčko-Vukosavlje, tako da bi i tu radovi trebalo da krenu punim zamahom – kaže direktor Autoputeva Srpske Slobodan Stanarević.

Kako će se finansirati gradnja dionice Doboj-Vukosavlje znaće se naredne sedmice nakon sastanka sa Evropskom komisijom. Ne bude li postignut dogovor, ta dionica gradiće se uz koncesiju.

Očekuje se da iduće godine most Kostajnica bude u funkciji kako bi izvođač mogao nesmetano da transportuje materijal i nastavi gradnju vijadukta. Gradiće se i potporni zid te dva tunela kroz Putnikovo Brdo.

Zbog svega toga ova dionica Koridora 5C smatra se najzahtjevnijom od svih dionica autoputeva kroz Republiku Srpsku. (RTRS)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE