28.5 C
Kakanj
Četvrtak, 17 Juna, 2021

NAPITAK KOJIM ĆETE POČETI DAN ENERGIČNO I ZAVRŠITI GA S UŽITKOM


Savjeti izneseni na stranicama ove knjige jednostavni su, vrlo lako izvedivi, korisni i pristupačni, posebno desetodnevni program koji obuhvata plan prehrane s četrdeset slasnih i zdravih recepata od kojih vam donosimo neke.

O desetodnevnom programu autor piše sljedeće:

Ovo je resetiranje za vaš mozak i tijelo. Svrha mu je pomoći vam da ponovo steknete svoje navike, svoje odnose i način doživljavanja života.

Autor upozorava i, da bi ovaj plan uspio, morate željeti promijeniti se. No, ohrabruje i kako je desetodnevni plan osmišljen da bude što praktičniji, bez žrtvovanja dobrobiti ili iskušavanja dobre volje do nerealnih krajnosti.

Odlučite li se na ovaj detoks, morate znati da on uključuje i digitalnu detoksikaciju, prakticiranje empatije zahvalnošću, terapiju prirodom, donošenje odluka o hrani, uspješno spavanje, početak tjelesne aktivnosti, liječenje meditacijom, čvrste veze…

Prelmutter o svom “moćnom napitku” s kafom kaže:

Ovaj napitak s kafom vam može pomoći da dan započnete energično ili da ga završite s užitkom. Prilično je sličan ukusnom, raskošnom kapučinu koji se pretvara u primamljivu slasticu. Važno je koristiti se jakim blenderom kako bi se svi sastojci emulgirali u kremastu mješavinu – kaže autor u knjizi.
Potrebni sastojci: 500 ml vruće, jake kafe, 3 kašike sitno naribane tamne čokolade s najmanje 80 posto kaka, 2 kašike nesoljenog maslaca, kašika žlica MCT ulja (MCT je skraćenica za “trigliceride srednjeg lanca” ili “masne kiseline srednjeg lanca”. To su vrste masti koje se najčešće dobijaju iz kokosovog ulja, ali ponekad i od palminog ulja. MCT ulje je bezbojno, bez mirisa i ostaje tekuće na sobnoj temperaturi, što ga čini odličnim masnoćama koje se dodaju hrani, napicima i kafi za dodatnu energiju i poboljšanje funkcija mozga. MOžete ga kupiti u trgovinama zdrave hrane), 2 kašike slatkog vrhnja, mljeveni cimet.

Postupak pripreme:

U jakom blenderu pomiješajte kafu, čokoladu, maslac i ulje. Obrađujte otprilike minutu ili dok mješavina ne bude glatka i kremasta.

Ulijte u dvije zagrijane šoljice za kafu, a tada u svaku dodajte kašiku slatkog vrhnja i pospite mljevenim cimetom.

Poslužite odmah.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO