Povezano

Napadnuti policajci u BiH koji su intervenisali zbog preglasne muzike


Službenici PU Livno u petak su podnijeli izvješće Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu protiv 38-godišnjeg A.M. iz Livna zbog napada na policijske službenike.

- Marketing -

Kako navode iz MUP-a Hercegbosanskog kantona, u četvrtak u ranim jutarnjim satima djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da u ugostiteljskom objektu “Colt” na Trgu kralja Tomislava u Livnu, svira preglasna glazba.

Dolaskom na mjesto događaja, djelatnici policijske postaje obavljaju razgovor s vlasnikom ugostiteljskog objekta koji odbija svaki vid saradnje, te vrijeđa djelatnike PP Livno. 

Potom je pozvan u PP Livno gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola, nakon čega je uhapšen.

Tokom intervencije ispred ugostiteljskog objekta policijskog službenika PP Livno verbalno je napao 28-godišnji A.K. iz Livna, da bi u jednom trenutku policajca fizički napao 38-godišnji A.M. Policijski službenici su obojicu sproveli u PP Livno gdje je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola, nakon čega su i oni uhapšeni.

Tokom dana je provedena kriminalistička obrada te je A.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti” predan Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu na daljnje postupanje.

Vlasniku ugostiteljskog objekta 22-godišnjem S.K. iz Livna i A.K. uručeni su prekršajni nalozi zbog ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji.

- Marketing -

Najnovije

Popularno