Napadač ima 14, žrtva 11 godina: Oteo joj telefon pa je počeo užas

Popularno

Povezano


Ona mu je ponudila 50 dinara (0,80 KM), a novac je ponudila i osobama koje su bile sa njim, međutim, on joj je rekao da je to nedovoljno i tražio da ga dodiruje, kaže izvora iz istrage.

- Marketing -

M. Đ. (14) određen je pritvor do 30 dana, a protiv njega je podnijeta krivična prijava za silovanje iz člana 178, stav 4 Krivičnog zakonika, i za krivično djelo razbojništvo iz člana 206, stav 1 x 2, prenosi Telegraf.rs.

Kako priča izvor iz istrage, sve se izdešavalo oko 17.30 sati kada je djevojčica bila na Ada Huji sa dvije drugarice i dvojicom drugara.

“Svi su učenici petog razreda. Sjedeli su i slušali muziku, a oko 17.30 sati su im prišla četiri NN lica romske nacionalnosti. Dva su bila djeteta od po 6 i 7 godina, jedno muško lice starosti oko 17 godina, kasnije se ispostavi da ima 14, i jedno žensko lice starosti oko 17 godina”, navodi izvor iz istrage.

Jedan od njih je djevojčici i njenom društvu tražio novac. Njeni drugari su odmah pobjegli, krenula je i ona, ali joj je tada mladić od 14 godina otrgao telefon iz ruku.

“Ona je potrčala za njim sa namjerom da joj vrati telefon. Svima je nudila novac. Njemu je ponudila 50 dinara, međutim, on joj je rekao da to nije dovoljno, i da će joj vratiti telefon ako mu bude dodirivala genitalije. Djevojčica je to odbila. Tada je on počeo da je udara po tijelu, gurnuo je iza žbuna, pocjepao joj helanke, donji veš i počeo da skida pantalone”, kaže izvor.

U tom trenutku se pojavila patrola policije. Maloljetnik se sa ostatkom svoje ekipe udaljio u nepoznatom pravcu, ali ga je vrlo brzo uhapsila policija, protiv njega je podnijeta krivična prijavu a Više javno tužilaštvu mu je nakon saslušanja odredilo pritvor do 30 dana.

Djevojčica je izjavila i da je jedna od njenih drugarica vidjevši šta se dešava sa njom odmah pozvala njenu majku, svoje roditelje i policiju i obavijestila ih o svemu.

Uhapšenom maloljetniku, ako se dokaže da je kriv, sud može izreći samo vaspitnu mjeru.

U ovom slučaju se primjenjuje Zakon o maloljetnim učiniocima krivičnih djela i krivičnopravnoj zaštiti maloljetnih lica, a advokat Željko Pavlović je objasnio, s obzirom na to da se radi o mlađem maloljetniku od 14 do 16 godina, najteža vaspitna mjera koju može da dobije je upućivanje u vaspitno-popravni dom od 6 mjeseci do 4 godine.

- Marketing -

Najnovije