Naoružan muškarac jučer tukao djevojku pa pobjegao, policija ga uhapsila i utvrdila da postoji potjernica za njim

Popularno

Povezano


Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su jučer ujutru uhapsili S.O. na Ilidži za kojim je raspisana potjernica u Zeničko-dobojskom kantonu, piše klix.ba.

- Marketing -

Nakon prijave građana da maltretira žensku osobu te da vatrenim oružjem uništava automobile.

Ujutru oko 6:00 sati građani Ilidže su prijavili policiji da naoružana muška osoba maltretira jednu djevojku, puca i vatrenim oružjem uništava automobile.

U međuvremenu dok su policajci izašli na mjesto događaja da provjere prijavu, očevidci navode da je osumnjičeni pobjegao pješke zbog čega se policija zadala u potragu za njim.

Brzom intervencijom policijskih službenika Pete Policijske uprave MUP-a KS, sustignut je nakon otprilike jedan kilometar u Rustempašinoj ulici gdje je i priveden.

U policijskoj stanici je utvrđeno da je pod utjecajem droga, kao i to da je dao lažne lične podatke. Operativnim radom, policajci su saznali njegov identitet i uvidjeli da je riječ o opasnom kriminalcu za kojim postoji više potjernica u Zeničko-dobojskom kantonu, odnosno Općinskog suda u Zenici.

Oruč je nakon kriminalističke obrade u Jedinici za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode predat u nadležnost policijskih službenika MUP-a ZDK.

- Marketing -

Najnovije