Nakon uzvika “Dragane lopove, izdaja”, oglasili se iz HDZ-a BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović jučer se nakon održanog sastanka s upravom Aluminija vratio u centralu HDZ-a ispred koje se okupilo više od 2.000 ljudi. Demonstranti su uzvikivali “izdaja, izdaja” i “Dragane, lopove”.

Povodom drame oko “Alauminija” i prozivki na račun Dragana Čovića, oglasili su se iz stranke čiji je on predsjednik.

– Svjesni izrazito teške situacije u kojoj se nalaze radnici “Aluminija”, a kako je u ovom trenutku ispravan put dijaloga i traženje rješenja za spas ovog preduzeća koji je jedan od najvećih izvoznika iz Bosni i Hercegovini, izražavamo punu podršku predsjedniku dr. Draganu Čoviću, u njegovom snažnom zalaganju i nastojanjima da u pregovorima sa svim akterima vezanim za “Aluminij” uspije naći kvalitetno rješenje kako bi još jednom kao i već nekoliko puta do sada pomogao u održavanju proizvodnje i nastavku rada ovog giganta koji je iznimno važan za cijelu Bosnu i Hercegovinu, prostor HNK i Grada Mostara kao i niza preduzeća koja su sarađivala s Aluminijem” – navodi se u objavi HDZ-a BiH.

Podsjetimo, nezadovoljni radnici jučer su se okupili pred sjedištem HDZ-a BiH jer u Čoviću vide glavnog krivca za situaciju u Aluminiju. U trenutku kada je Čović napuštao zgradu u pratnji policije, radnici su, uzvikujući “Lopove, izdaja”, počeli bacati boce i druge predmete.

Možda vam se svidi

avatar