Nakon Madrida još jedan Evropski grad uvodi policijski sat i obavezan rad od kuće, u izolaciju idu i Česi?!

0

Gradonačelnik planira da zatraži od svih radnika da, ako je to moguće, rade od kuće

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan upozorio je da bi sutra trebalo uvesti policijski sat i obavezan rad od kuće zbog ubrzanog širenja virusa korona.

Kan je istakao da bi trebalo uvesti blokadu koja uključuje policijski sat za pabove i obavezu da svi rade od kuće zbog ubrzanog povećanja broja zaraženih virusom korona.

On je apelovao da ministri prošire na London najnovije regionalne restrikcije, uključujući zatvaranje barova i restorana u 22.00 sata.

Gradonačelnik planira da zatraži od svih radnika da, ako je to moguće, rade od kuće.

Takav potez biće u potpunoj koliziji sa stavom Vlade, koja je donedavno tražila od ljudi da se što je prije vrate u kancelarije, nakon što su ublažene mjere restrikcije zbog pandemije virusa korona.

Slične odluke su donesene i gradske vlasti Madrida nakon što je u španskoj prijestonici došlo do ubrzanog širenja koronavirusa, prenosi “Fokus“.

I Česi u izolaciji?

Češka Vlada mogla bi proglasiti vanredno stanje ako nastavi da se povećava broj lica zaraženih virusom korona, rekao je ministar zdravlja Adam Vojteh.

Broj novih slučajeva infekcije virusom korona na dnevnom nivou u Češkoj raste rekordnom brzinom. U posljednja 24 časa registrovano je 48.306 slučajeva infekcije, podaci su Ministarstva zdravlja.