Nakon finala Mundobasketa: Dobrinjom odzvanjalo „Nož, žica, Srebrenica!“

Sinoć oko 23 sata stanovnike sarajevskog naselja Dobrinja 3 uznemiravala je grupa od desetak mladića iz RS-a koji su između ulica Petra Tiješića (Dobrinja 4) i Avde Ćuka (Dobrinja 3) uzvikivali: „Nož, žica, Srebrenica!“, piše bh. novinska agencija Patria.
Mladići su u rukama nosili palice i imali su kapuljače na glavi. Uskoro su se povukli, a oko ponoći dvadesetak automobila prošlo je u koloni trubeći sa zakačenim srbijanskim zastavama.
Na poziv uplašenih i iziritiranih stanovnika, stigla je i policijska patrola MUP KS-a, nakon čega je nastala tišina u ovom dijelu Dobrinje. Kako su za NAP kazali stanovnici pod čijim prozorima se odigrala nemila scena, sve je podsjećalo na 1992. godinu i početak rata.
– Nije ovo prvi put da nas provociraju. I u petak su palili petarde, ali ovo se više ne može trpjeti. Ko garantuje nama sigurnost. Nosili su palice, šta su htjeli s njima napraviti – kazali su uglas zabrinuti stanovnici koji su na početku rata bili prisiljeni napustiti svoje stanove.
Podsjećamo, ulica u kojoj je grupa mladića uzvikivala nacionalističke parole, 1992. godine bila je prva linija odbrane, tzv. linija razgraničenja.

Autor: (N. K.) AVAZ

Možda vam se svidi

Comments are closed.