Najluđa iskustva sa instruktorima vožnje: Tjerao me da pratim njegovu ženu po gradu

Ovo su neka od najnevjerovatnijih iskustvama iz autoškola. Jeste li i vi imali slične situacije?

Svako ko je polagao vozački ispit, vjerovatno ima neku zanimljivu priču o instruktoru ili sa samog polaganja.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Na društvenoj mreži Reddit, korisnici iz Srbije su napravili upravo ovu temu na kojoj su dijelili svoja zanimljiva iskustva.

Vrlo brzo je postala popularna, prenosi Nova.rs.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

– Koje su bile vaše avanture sa instruktorima i sa polaganja vožnje? Gotovo svako ima barem jednu ko god je ikada dobio dozvolu a pošto svi znamo kakvi su instruktori vožnje priče su uvijek zanimljive, naveo je autor koji je pokrenuo temu.

Ovo su neki od najpopularnijih odgovora:

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

– Neko je izgubio pomeranca na Novom Beogradu, nagrada 700 eura. Dobre dvije sedmice smo ga bezuspješno tražili… Da bih na kraju protračio 15-ak časova i ultimativno pao. Da smo ga barem našli pa i da se počastim ko čovjek.

– Instruktor me 50 posto učio kako i šta, 30 posto pričao o ljubavi i žalio za bivšom ženom, 20 posto prozivao druge instruktore. U suštini bio je dobar, ali je znao malo i da smara.

– Moj me tjerao da pratim njegovu ženu po gradu jer se plašio da ga vara. Ja ga pitam kad ćemo na poligon on meni: “Ma za**bi poligon, čovječe, moram da vidim šta mi žena radi”.

– Ja sam isto obavljao za čovjeka sitnice. Jednom išao u Borču kod nekog majstora da pokupimo motornu testeru, jednom sam išao na Dedinje kod nekog advokata da pokupi neke papire, tri puta sam došao na čas, a auto neispravan. Jednom nisu radila svjetla i čovek mi mrtav hladan kaže: “Pazi kad voziš, svjetla ne rade, da nas ne kazni milicija. Drugi put otišla sajla za gas i morao si da nagaziš papučicu do kraja da auto primi gas kako treba a treći crkli neki osigurači pa sam čekao 45 minuta da zamjene.

– Završavali njegove raznorazne dnevne obaveze za vrijeme časova vožnje. Što mi je bilo ok, bolje nego da se vrtim u 5 nekih istih ulica oko auto škole. Idemo tu i tu da nešto kupi/odnese/ponese. Bavio se pomalo i muzikom pa smo najčešće odlazili u kafane gdje je svirao da natovarimo muzičku opremu i odvezemo u sljedeću kafanu gdje će svirati. Bio je ok lik.

– Najjači momenat mi je bio kad smo ubrzali na 80 u gradu a instruktorka mi govori “polako”, auto još više ubrzava “polakoooooo”, auto još više ubrzava i onda kreće da se dere “uspori bre!” Ja mučenik dižem obje noge i ona konačno primjećuje da se njena papuča zaglavila na gasu…

– Otac mi je instruktor tako da je sestra skoro svaki čas na pola prekidala i dolazila kući uplakana. Ja sam položila iz prvog puta (naučila sam baš lijepo da vozim ozbiljno, nije preko veze) i prošla skroz okej uz nekoliko svađa i ignorisanja očevog zagledanja skoro svakog ženskog dupeta. Mama je položila iz trećeg puta, nikome nije rekao da mu je to žena. A što se ostalih tiče, većina ga je zgotivila, a isto tako, većina ga je i dovozila do kuće da obavi veliku nuždu. Koliko ja znam, vozili su ga i da ode do pekare samo da uzme sebi nešto, pa skreni do brice da se dogovorimo za termin, pa do apoteke po kremu itd. Još nešto zanimljivo u vezi toga. U osnovnoj školi sam išla na neku saobraćajnu sekciju i imali smo testiranje kod mog oca u firmi i on nas je nadgledao. Ja sam zastala na jednom pitanju i razmišljala, pošla da zaokružim prvo rješenje, međutim, on mi je prišao i pokazao na drugo. Na kraju sam osvojila drugo mjesto zbog njega jer mi je namerno dao pogrešan odgovor kako drugi ne bi pomislili da je namještaljka.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Javnost uznemirena: Ko zataškava saobraćajnu nesreću u Kaknju?

Kakanjska javnost uznemirena je nakon što se u javnosti...

Nova studija opovrgava postojanje mikroorganizama kod nerođenih beba

Međunarodni tim naučnika otkrio je nedostatke u studijama koje...

Nastavlja li se rast kamatnih stopa na kredite

Kamatne stope na stambene kredite u Bosni i Hercegovini...

Proizvodi ‘Laste’ od iduće sedmice i na policama trgovačkih centara u Sloveniji

Nakon manje od godinu dana otkako je ponovo otvorena,...