11.4 C
Kakanj
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Najljepša sportska priča prvi put doputovala u Kakanj

30.6.2017.godine su,po prvi put u Kaknju, održane sedme po redu BH Telecom Sportske igre mladih. Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u regiji koja pruža djeci i mladima da se, potpuno besplatno, takmiče u 10 sportova. U prethodnih 6 godina Igre su ispratile preko 170.000 mališana iz cijele Bosne i Hercegovine, neke nove generacije bilo da su iz Sarajeva, Mostara, Bijeljine, Livna, Doboja, Tuzle, Zenice, Prijedora, Širokog Brijega, Srebrenice…

U 2016. godini Igre su u BiH (Federacija BiH, Republika Srpska i Brčko Distrikt) okupile preko 40.000 učesnika iz preko 97 gradova i općina. Igre su održane u 30 bh. gradova a završene su petodnevnim finalnim takmičenjem u Sarajevu na kojem je nastupilo 1.877 učesnika, dok je njih 142 otputovalo u Split na međunarodne dane Igara, potpuno besplatno.

Otvorenju Igara u Kaknju prisustvovao je i načelnik Općine Kakanj, gospodin Nermin Mandra koji je početnim udarcem na koš, zvanično i otvorio Sportske igre mladih u Kaknju.

Djevojčice i dječaci u Gradskoj dvorani Kakanj, su imali priliku takmičiti se na Bingo CUP-u, takmičenju u uličnoj košarci za kategoriju 2002. godište i mlađi, a plasman na finalno takmičenje Igara u Sarajevu, omogućile su ekipe „Varioci“ u muškoj konkurenciji, te „Selfie“ u ženskoj konkurenciji. Nakon košarke, uslijedili su sjajni odbojkaški mečevi. Djevojčice i dječaci su uživali u dugim nadigravanjima i sjajnim poenima, a plasman na finalno takmičenje ostvarile su ekipe „Volleyball team“ u muškoj konkurenciji te „OK Arabi“ u ženskoj konkurenciji.

„Učestvovale smo ove godine na Plazma CUP-u, takmičenju u odbojci, i nažalost nismo uspjele ostvariti plasman na finalno takmičenje. Nadamo se boljem rezultatu naredne godine, a prvoplasiranom timu želimo puno sreće na finalu“ kazala je Hena Bjelopoljak, kapiten ekipe „Kakanj“.

Mali nogometaši su imali priliku pokazati svoje znanje u okviru Poli CUP-a, takmičenja u nogometu za kategoriju 2006. godište i mlađi. Najuspješniji bili su dječaci iz ekipe FK Mladost.

Na Coca-Cola CUP-u, takmičenju u nogometu za kategoriju 2002.godište i mlađi, plasman na finalno takmičenje Igara u Sarajevu ostvarili su dječaci iz ekipe „Rudar“ te će upravo ovi dječaci odmjeriti snage sa drugim timovima iz BiH na finalnom takmičenju.

Svi pobjednici iz Kaknja, u periodu od 8.8.-12.8., biće učesnici, potpuno besplatno, finalnog takmičenja u Sarajevu zajedno sa mališanima iz ostalih bh. gradova. Specijalni partner Igara i ove godine je Olimpijski komitet BiH, a pokrovitelj Igara u Kaknju je Općina Kakanj.

„Ove godine smo pobijedile na Bingo CUP-u u Tešnju u uličnoj košarci i radujemo se učešću na finalnom takmičenju. Nama je ovo druga godina kako smo uspjele ostvariti plasman u Sarajevo i radujemo se druženju i zabavi“ izjavila je Kanita Omerbašić, kapiten ekipe „Unicorns“.

Plasman na finalno takmičenje na Poli CUP-u, takmičenju u nogometu za kategoriju 2006. godište i mlađi, ostvarila je ekipa „Borac Jelah“ dok su na Coca-Cola CUP-u, takmičenju u nogometu za kategoriju 2002. godište i mlađi, najuspješniji bili iz ekipe „Madi Tešanj“.

Tešanj je dobio i svoje predstavnike u stonom tenisu. Najuspješniji bili su Alen Mešić i Iman Kantić u starijoj kategoriji dok je u mlađoj kategoriji, najuspješniji bio Abdulah Jašić.

Specijalni partner Igara je i ove godine Olimpijski komitet BiH, a pokrovitelj Igara u Tešnju je Općina Tešanj. Finalno takmičenje u Sarajevu održat će se u augustu, a okupit će više od 1.800 mališana iz više od 30 gradova u BiH.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO