17.7 C
Kakanj
Subota, 31 Jula, 2021

NAJJAČI KAKANJSKI BETON SADA I NA JUGU: Nova poslovnica HeidelbergCementa u Mostaru

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

TBG BH d.o.o. Kakanj, kompanija u vlasništvu Tvornice cementa Kakanj i članica njemačke HeidelbergCement Grupe, otvorila je novi pogon za proizvodnju transportnih betona u Mostaru.

TBG BH ovom akvizicijom jača svoju lidersku poziciju na tržištu gotovih transportnih betona u BiH.

Branimir Muidža, generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku

– Naši su proizvodi zbog svoje kvalitete traženi i korišteni već više od četrdeset godina za izgradnju svega što je neophodno za razvoj modernog društva, a mi na ovaj način, plasiranjem cementa i betona vrhunske kvalitete želimo osigurati da se trend rasta, koji društvo ima, nastavi i u narednim godinama. Na području Sarajeva isporučujemo beton na najveće i najznačajnije objekte ovog urbanog centra. Naše betonare na području Zenice su glavni isporučioci betona za izgradnju koridora 5C i druge infrastrukturne objekte. A sada će za sve najzahtjevnije i najkvalitetnije infrastrukturne objekte na jugu zemlje biti dostupan i najkvalitetniji beton – kazao je ovim povodom Branimir Muidža, generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku.

Da se podsjetimo, u sastavu firme TBG BH, pored novootvorenog kapaciteta u Mostaru, nalaze se i dvije betonare u Sarajevu, dvije u Zenici, te po jedna u Lukavcu i Banjaluci.

Svi betoni koje proizvodi TBG BH su laboratorijski ispitani i certificirani od ovlaštenih institucija, te kao takvi pružaju sigurnost kvalitete kupcima. Konstantno ulaganje u tehnologiju betonara je rezultiralo izvrsnom kvalitetom betona koja je certificirana prema zahtjevima Evropske unije.

– Veoma smo sretni što sada i tržište Mostara i Hercegovine možemo opskrbiti našim vrhunskim markama betona te na taj način doprinijeti ukupnom razvoju i povezivanju – kazala je Ehlimana Šehmehmedović, direktor TBG BH.

 – Otvaranje pogona za proizvodnju betona u Mostaru dio je naše strategije jačanja ponude kvalitetnih proizvoda spravljenih prema njemačkim recepturama i dostojnih svih najzahtjevnijih projekata gradnje. Uz pomoć naše matične kompanije, njemačkog HeidelbergCementa, sistematski razvijamo i ispitujemo nove vrste betona s ciljem poboljšanja svojstava betona, u prvom redu čvrstoće i otpornosti na vremenske uslove, habanje i lomljenje,

U novoj betonari se trenutno radi na remontu opreme i uređenju tvorničkih krugova, a primjenit će se novi korporativni dizajn HeidelbergCement Grupe koji se zasniva na zelenoj boji i bijelom logu kompanije.

S obzirom da se beton sve više prepoznaje kao kvalitetan i održiv materijal za gradnju, jer je trajniji i zahtijeva manje sredstava za održavanje, TBG BH je već počeo sa isporukama „sivog zlata“ u Mostaru

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO