Najbolji trikovi da odledite bravu na autu

Potrebno je samo malo vode da se brava zamrzne, pa da ujutro ne možete da uđete u svoj automobil.

Sredstvo za dezinfekciju ruku
Mnogi od nas, posebno žene, nose u torbi bočicu sa gelom za dezinfekciju ruku. Ono može da vam pomogne da se izvučete iz situacije sa zaleđenom bravom. Jedinjenja u sredstvu za dezinfekciju ruku koji uništavaju mikrobe, takođe smanjuju tačku smrzavanja vode i mogu da otope led unutar brave u roku od nekoliko sekundi.

Da biste odmrzli bravu jednostavno premažite ključ sa sredstvom za čišćenje ruku i lagano ubacite ključ u bravu ali nemojte da forsirate pritisak. Posljednje što želite je da slomite ključ ili da vam ostane slomljen u bravi. Dakle, ako vidite da ključ neće da uđe u bravu, lagano ga gurajte, navodi “Firestone Complete Autocare”.

Ako ste uspjeli da ga ubacite u bravu, ostavite ga 30 sekundi u bravi da alkohol odradi svoj posao. Nakon toga probajte da okrente ključ i otvorite vrata.

WD-40
Ukoliko nemate specijalno sredstvo za odmrzavanje, neki ljudi koriste WD-40 tako što ga naprskaju direktno na bravu. Prema njihovom iskustvu WD-40 ima sličan efekat kao sredstvo za odmrzavanje, a pored toga sprječava da se brava ponovo smrzne, navodi “Express”.

Zagrijavanje ključa i ostali trikovi
Možete da zagrijete ključ upaljačem ili šibicom, ali vodite računa da ključ ne bude vreo već samo topao na dodir i pazite dok grijete ključ da plamen ne bude blizu ključa da ne bi oštetio plastični dio ključa i elektroniku u njemu.

Druga opcija je da uzmete iz kuće slamčicu, da je skratite, stavite preko brave i da duvate topao vazduh u cilindar. Treći način je moguć samo ako vam je auto u dvorištu i možete da dovučete produžni kabl kako bi uključili fen za kosu i sa njim odledili bravu.

Takođe, pokušajte da pritisnete vrata. Pritisak bi trebalo da razbije led koji se nahvatao oko vrata i da vam omogući njihovo otvaranje.

Nikada ne koristite toplu vodu
Vrela voda će odmrznuti bravu u tom trenutku ali to je nije baš najbolje rješenje.

Ona zapravo može da ošteti bravu i elektronski mehanizam u njoj, a oštetiće i plastične dijelove na vratima. Osim toga, kada se bude ohladila opet će da vam zamrzne bravu, piše Telegraf

Možda vam se svidi

Leave A Reply