Najbolja i najgora boja odjeće za odlazak na razgovor za posao

Ono što nosite puno otkriva o tome tko ste i kako vidite sebe. Stoga evo nekoliko savjeta o tome koju biste boju odjeće trebali odabrati kad idete na važan razgovor za posao da bi ostavili što bolji dojam.

Prema istraživanju u kojem je sudjelovalo 2.099 menadžera za zapošljavanje i stručnjaka za ljudske potencijale, pokazalo se da su plava i crna najbolje boje odjeće za odlazak na razgovor za posao, dok je narančasta najgora boja.

Konzervativne boje, poput crne, sive, smeđe i plave, najsigurniji su odabir prilikom prvog susreta s nekim u profesionalnom okruženju. Boje koje signaliziraju više kreativnosti, poput narančaste, pokazala se kao prejaka za intervju.

Menadžeri za zapošljavanje i stručnjaci za ljudske potencijale objasnili su i kako vide određene boje.

Crna: Vodstvo

Crna boja odjeće može odražavati nepristupačnost, ali ako je nosite ispravno, ona odražava glamur, sofisticiranost i ekskluzivnost. Crna je boja koja se uzima za ozbiljno.

Plava: Timski igrač

Plava je jedna od najboljih boja za odlazak na razgovor za posao jer odražava povjerenje. istraživanja su pokazala da je tamno plava boja najbolja boja za odijelo prilikom razgovora za posao. Vjerojatnije je da ćete dobiti posao ako nosite tamno plavu boju nego neku drugu boju.

Siva: Logičnost/Analitičnost

Nošenje sive odražava neovisnost ili izoliranost. To ne mora biti loše, sve dok pokazujete sigurnost. Budući da je siva ‘usamljena’ boja, može ostaviti dojam da ste samodostatan pojedinac koji je misli svojom glavom.

Bijela: Organiziranost

Sigurno je nositi bijelu i bež boju, ali te boje mogu ostaviti dojam da ste dosadni i bez samopouzdanja. Mnogi smatraju i da bijela boja odražava organiziranost s obzirom na to da vrlo lako bijela boja može biti zaprljana u nekoj kaotičnoj situaciji.

Smeđa: Pouzdanost

Ova zemljana boja odražava toplinu , sigurnost i pouzdanost. Siguran je odabir za odlazak na razgovor za posao.

Crvena: Moć

Crvena boja odražava strast i moć i najbolja je boja kad želite nekoga uvjeriti u nešto i kad želite impresionirati nekoga. Crvena boja se povezuje i s hrabrošću, uzbuđenjem i energijom.

Zelena, žuta, narančasta i ljubičasta: Kreativnost

Ove boje privlače pažnju i odražavaju da ste zabavna osoba, ali ne moraju nužno ostaviti dojam da ste osoba od povjerenja i predanosti, a to i nije najbolja poruka koju možete odaslati tijekom razgovora za posao.

Comments are closed.