Najavljujemo: Nove 3D filmske projekcije u kinu !

Javna ustanova za kulturu i obrazovanje poziva sve ljubitelje filmske umjetnosti da 03.11.2014. (ponedjeljak) dođu u kino salu Doma kulture na dvije projekcije najnovijih filmova.

PČELICA MAJA(sinhronizovano)-animiranu, porodičnu avanturu u 3D-u pogledajte u 18:00 sati,
U 20:00 sati će prikazati epsku akcionu avanturu DRAKULA: Neispričano, u kojoj glavnu ulogu tumači neustrašivi Luk Evans (Paklene ulice 6, Besmrtnici)-priča o porijeklu čovjeka koji je postao Drakula.

Cijela ulaznica je 4 KM. Karte možete kupiti u pretprodaji u zgradi Uprave naše ustanove.

PČELICA MAJA 3D-SINHRONIZOVANO
Originalni naslov: Maya The Bee
Redatelj: Nikola Bulatović
Glasovi: Mina Lazarević, Nikola Bulatović, Srđan Jovanović..
Žanr: Animirani
Trajanje: 87 min

Mlada pčelica Maja je nestašna i neće da poštuje pravila košnice. Jedno od pravila je i da ne vjeruje osama koje žive izvan poljane. Kad Kraljevski matični mlječ bude ukraden, ose će biti glavni osumnjičeni, a posumnjat će i da im je Maja pomogla u tome. Niko neće stati u njenu odbranu osim njenog drugara Pava.

Poslije dugog putovanja prepunog avantura do košnice osa, Maja će uspjeti da spriječi rat između pčela i osa u posljednjem trenutku i uspjet će da dokaže da je kraljičin pohlepni savjetnik kriv za sve.
Njene avanture će zabaviti mališane a nas vratiti u djetinjstvo.

DRAKULA: Neispričano
Originalni naslov: Dracula Untold
Redatelj: Gary Shore
Uloge: Luke Evans, Dominic Cooper, Samantha Barks…
Žanr: Epska akciona avantura
Trajanje: 92 min

Za razliku od mnogobrojnih prethodnika koji su u središte stavljali vampirski svijet Vlada III rođenog u Transilvaniji 1431., akcijski spektakl Drakula-Neispričana priča upoznaje nas s događajima koji su prethodili njegovom prelasku na tamnu stranu.
Ljubav prema najbližima, teška pozicija tokom turskih osvajanja te odluka koju je morao donijeti glavne su teme ovog atraktivnog filma s odličnom glumačkom ekipom koji donosi potpuno nove detalje o životu popularnog književnog lika oko kojeg se i danas lome koplja da li je zaista postojao ili je samo plod mašte Brama Stokera.

Možda vam se svidi

Comments are closed.