17.7 C
Kakanj
Subota, 31 Jula, 2021

Najavljujemo: Humanitarna akcija ”Bajramska radost”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava i prehramebnih i higijenskih namirnica za pomoć porodicama koje žive u teškim materijalnim uslovima na području općine Kakanj pod nazivom ”Bajramska radost”, a koju organizuje i realizuje istoimena neformalna grupa, i pred ovaj bajram će biti realizovana.

U srijedu, 23. septembra ako Bog da, dan prije bajrama, ispred Gradske fonatne u Kakanju će biti postavljen štand ”Bajramske radosti” sa humanitarnom kutijom, gdje će naši sugrađani moći donirati prehrambene i higijenske namirnice i novčane priloge. Akcija će trajati od 09 do 16 sati, nakon čega će se prikupljene namirnice i novac iskorisiti za pripremu paketa sa osnovnim životnim namirnicama, te će isti biti podijeljeni do kraja dana.

U posljednoj akciji ”Bajramske radosti” prikupljeno je novca i prehrambenih i higijenski namirnica ukupne vrijednosti oko 1800 KM, što je bilo dovoljno za pripremu paketa za 16 porodica u teškoj materijalno situaciji na području naše općine. Informativni portal kakanj-x.com je medijski partner ove akcije.

Pozivamo naše sugrađane da se i ovaj put uključe u ovu akciju kako bi zajedničkim snagama obradovali one kojima je pomoć potrebna.

“Naše malo može biti mnogo za one koji nemaju nimalo.”

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO