― Marketing ―

Najavljena izgradnja dvije nove tvornice u ZDK: Italijani obavili početne razgovore

- Marketing -

Maglaj je i ovog ljeta veliko gradilište infrastrukture po mjesnim zajednicama, posebno saobraćajnica.

Općina Maglaj nastavlja jačanje svojih ekonomskih potencijala o čemu svjedoči najava izgradnje dva nova industrijska kapaciteta: tvornice namještaja, u koju će kapital uložiti ovdašnji poduzetnik, i metaloprerađivačkog pogona za čije investiranje je zainteresovana jedna italijanska kompanija, piše Indikator.

S njenim predstavnicima obavljeni su početni razgovori. Tvornica namještaja trebalo bi da bude na lokaciji Liješnica na kojoj se nalazi i poslovna zona zbog čega će se shodno stavovima iznesenim tokom javne rasprave pristupiti i izmjeni Regulacionog plana ovog područja.

- Marketing -

Maglaj je i ovog ljeta veliko gradilište infrastrukture po mjesnim zajednicama, posebno saobraćajnica.

Načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić u utorak 6. septembra u Sarajevu će održati konferenciju za novinare posvećenu 50. Međunarodnom festivalu mladih pjevača Studentsko ljeto!“ i to će biti prilika da odgovori na pitanja koja se odnose na privredne i društvene aktivnosti u ovoj Općini.

Dakle i o narednim investicijama, projektima sa međunarodnim organizacijama, započetoj izgradnji novog luksuznog hotela u centru grada itd.

Razgovor o Maglaju i predstojećim događajima biće upriličen u bašti hotela Bosnia u 11,00 sati.

- Marketing -

Najveći stočar sa Vlasinja sa najviše štala, ovo nema nigdje

Ćamil Mutapčić je vjerovatno najveći stočar sa Vlasinja koji ne planira odustajati od stočarstva iako je u godinama u kojima bi trebao odmarati...