― Marketing ―

Lana Pudar postavila tri nova državna rekorda

Plivačice i plivači Kluba vodenih spotova „Orka“ proteklog vikenda sudjelovali su na Ljetnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u plivanju za 2023. godinu, koje se...

Nadogradite uređaje: Izašao je iOS 16.5; Vlasnici Appleovih mobilnih telefona u novoj će nadogradnji dobiti…

- Marketing -

Apple je izdao iOS 16.5 za sve korisnike. Nadogradnja donosi novu karticu za sport u aplikaciji Apple News koja služi kao mjesto za rezultate, rasporede utakmica i članke o sportskim timovima.

iOS 16.5 također donosi novu pozadinu s tematikom Pridea, kao i ispravak bugova kod podcasta u CarPlayu, Spotlighta koji ne reagira i sinkronizacije vremena provedenog pred ekranom.

Apple je pored iOS-a za iPhone izdao ažurirani iPadOS za iPad i watchOS 9.5 za Apple Watch i macOS Venturu 16.4 za Macove, prenosi TechCrunch.

- Marketing -

Najveća nadogradnja kompanije u ovom ciklusu izdanja uvođenje je multiviewa za ljubitelje sporta na Apple TV-u. S ovom funkcijom korisnici mogu gledati do četiri igre istovremeno na Apple TV 4K. Trenutno, funkcija multiview radi s događajima kao što su Major League Soccer utakmice, Friday Night Baseball utakmice i određene MLS i MLB emisije uživo.

Izvještaj Macrumorsa navodi da Apple već interno testira iOS16.6 i da će uskoro objaviti beta verziju za programere, što znači da iOS 16.5 možda neće biti posljednje veliko izdanje prije događaja WWDC.

- Marketing -